LIGA PRVAKA

Atalanta ušla u Ligu prvaka, a nema gdje igrati

Foto: EPA-EFE

SJAJNA Atalanta bila je jedno od najugodnijih iznenađenja prošle sezone, a odličnu formu potvrdila je ulaskom u Ligu prvaka u zadnjem kolu Serie A.

Zadnjeg dana prvenstva Inter, Milan i Atalanta borili su se za LP, a "Dea" je pobjedom protiv Sassuola osigurala treće mjesto. No kako pišu talijanski mediji, Atalanta će utakmice u skupini vjerojatno igrati na San Siru, koji Milan dijeli s Interom. Atalantin stadion Atleti Azzurri d'Italia u Bergamu je trenutačno u fazi rekonstrukcije i neće biti gotov do početka sezone i Atalantina premijernog nastupa u Ligi prvaka.

Taj stadion nije imao uvjete ni za igranje Europa lige pa su Mario Pašalić i društvo prošle godine europske utakmice igrali na stadionu Sassuola. Atalanta je poslala zahtjev Interu, Milanu i gradskim vlastima u Milanu za dozvolu za igranje na San Siru, a Inter je odmah potvrdno odgovorio, kao i policija i grad. AC Milan je zatražio još malo vremena za odluku, ali talijanski mediji tvrde da će Rossoneri na kraju također pristati.

Otpadne li San Siro, Atalanta će opet igrati u Sassuolu.

Pročitajte više