liga prvaka

ATLETICO – BAYERN 1:1 Atletico nije pobijedio rezervni Bayern i doveo se u problem

Foto: Guliver Image/Getty Images

U MADRIDU na stadionu Wanda Metropolitano Atletico i Bayern su u 5. kolu Lige prvaka odigrali 1:1. Za Atletico je zabio Joao Felix u 26., a za Bayern iz penala je pogodio Thomas Muller iz penala u 86. minuti.

Gosti su u prva četiri kola imali maksimalni učinak, pa je trener aktualnog prvaka Europe Hansi Flick u Madridu počeo s rezervnim sastavom. Atletico je u početku bio puno bolji i vodio je do samog kraja, ali onda je Flick uveo nekoliko udarnih igrača i Bayern je zasluženo izjednačio.

Četiri minute prije krajaa Atletico je u rukama imao osminu finala, ali je uspio sve prokockati i sad se doveo u situaciju da u zadnjem kolu ne smije izgubiti u Salzburgu.

Atletico je u prvih 45 minuta dominirao protiv rezervnog Bayerna

Atletico je protiv momčadi koja vjerojatno nikad više neće igrati u ovom sastavu očekivano počeo dominantno. Madriđani su stiskali, imali su posjed i napadali su cijelo prvi poluvrijeme, dok se kod Bayerna vidjelo da je momčad totalno neuigrana i da nema plana ni ideje što i kako napraviti. 

Posebno je inspirativan kod Atletica bio mladi Portugalac Joao Felix. Od njega je kretala svaka akcija domaće momčadi, a upravo je on bio jedini strijelac u prvih 45 minuta.

Igrala se 26. minuta kad je Atletico odigrao sjajnu akciju po desnoj strani. Llorente se probio do korner linije, sa same crte je ubacio u pet metara, taman na natrčalog Joaa Felixa koji je zakucao za 1:0. Mladom Portugalcu bio je ovo deveti gol u 11 utakmica u svim natjecanjima.

► KLIKNI OVDJE I POGLEDAJ POGODAK FELIXA

Ulazak Mullera i Gnabryja odlučio utakmicu i donio puno problema Atleticu

Mogao je Atletico i povećati prednost do kraja poluvremena, ali su Carrasco i Correa iz dobrih situacija tukli preko vrata.
U nastavku je Atletico pokušao odmah na početku zabiti još jedan gol i riješiti pitanje nastavka natjecanja. Najbliži tome bio je u 59. minuti kad je nakon ''rukometnog prebrojavanja Felix snažnim udarcem s desetak metara zatresao gredu.

Tada Hansi Flick, vidjevši da nešto mora mijenjati, u igri uvodi Gnabryja, Mullera i Richardsa. To je prelomilo susret. Atletico je prestajao napadati, kalkulantski se povukao, a Bayern je bio sve opasniji. Madriđani su tada  u rukama imali osminu finala i nisu željeli riskirati, ali takav im se pristup obio o glavu. Pet minuta prije kraja Leroy Sane je poslao fantastičnu loptu za Mullera kojeg u 16 metara Atletica ruši Felipe. Bio je to čisti penal kojeg je Muller realizirao i uoči zadnjeg kola Atleticu zadao mnogo problema.

Kolo prije kraja Bayern je osigurao prvo mjesto sa 13 bodova, drugi Atletico ima šest, treći Salzburg četiri, a posljednji Lokomotiv tri boda. U posljednjem kolu će Salzburg i Atletico u međusobnom ogledu odlučivati o drugom mjestu.

► KLIKNI OVDJE I POGLEDAJ POGODAK MULLERA

SASTAVI:

Atletico: Oblak, Trippier, Savić, Giménez, Hermoso, Koke, Saúl, Carrasco, Llorente, Correa, Joao Félix.

Bayern: Nübel, Sarr, Süle, Lucas Hernández, Alaba, Javi Martínez, Musiala, Sané, Arrey-Mbi, Douglas Costa, Choupo-Moting.


 

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

Pročitajte više