ATP Delray Beach: Karlović izgubio najveću konkurenciju

NIJEMAC Tommy Haas, 19. tenisač svijeta, drugi je put zaredom ATP turnir napustio već nakon prvog meča. Nakon poraza od Malissea u Memphisu, ovog tjedna je izletio u 1. kolu turnira u Delray Beachu.

Haas je ujedno bio prvi nositelj turnira, za kojega je dobio pozivnicu, no prejak je za njega bio Rus gruzijskog podrijetla Teimuraz Gabašvili, koji je slavio pobjedu 7:6(3), 7:5.

U meču koji je trajao 110 minuta Haas je imao trostruko više break prilika (15-5), no ostvario je break manje (4-3), a isto tako je daleko lošije reagirao u svim ključnim trenucima oba seta. U tie-breaku prvoga nije imao prevelike šanse, a potom se nije uspio dovući niti do trinaeste igre u setu.

Time je, nominalno, hrvatski tenisač Ivo Karlović ostao bez najveće konkurencije na turniru. Haas je bio prvi nositelj, dok je Karlović drugi. Svoj prvi meč hrvatski će tenisač odigrati u utorak, a premijera mu nudi težak meč protiv Nijemca Philippa Petzschnera (55. igrač na svijetu). Igrali su dosad jednom, prošle godine u Zagrebu, kada je nakon dva seta slavio Karlović.

ATP Delray Beach, 1. kolo:

Gabašvili - Haas (1) 7:6(3), 7:5

Odesnik - R. Ram 6:3, 6:2

Koroljev (5) - N. Lapentti 6:2, 1:6, 6:1

Pročitajte više