Australci bijesni na hrvatske "otimače iz kolijevki"

LJUTITI nogometni čelnici Australije poručili su Hrvatima da se drže podalje od 17-godišnjeg Matthewa Spiranovica, nakon što je Vlatko Marković iskazao namjeru navlačenja "kockastog" dresa na mladog napadača.

Trener Australskog instituta za sport Steve OConnor zatražio je uvođenje drastičnih mjera kako bi se zadržalo Spiranovica, igrača koji je potekao iz Melbournea.

Podsjetimo, Australski institut za sport je prestižna nogometna akademija koju su pohađali hrvatski reprezentativci Josip Šimunić, Joey Didulica i Anthony Šerić.

Australski Fox Sports javlja kako su čelnici AIS-a, nakon što su im hrvatski "otimači iz koljevki" odveli Šerića i Šimunića, dogovorili sa Spiranovicem da ipak zaigra za Australiju.

"Imam riječ "maloga", on želi igrati za Australiju, a tako razmišljaju i njegovi roditelji." - kazao je Steve OConnor.

"Treba reći i to da moramo biti puno pametniji i raditi isto što i Hrvati - dati igračima formalnu priliku u reprezentaciji kako bi ih vezali za Australiju." - dodao je OConnor.

"Treba im samo dati dvije minute u reprezentaciji i to je to." - ustvrdio je.

Prema FIFA-inim pravilima, Spiranovic bi mogao zaigrati za mladu reprezentaciju "Socceroosa" na kvalifikacijama za Azijski kup, te unatoč tome naknadno zaigrati za hrvatsku A reprezentaciju.

"Hrvati su do sada slatkim riječima privukli neke naše igrače i moramo osigurati da se to više ne ponovi." - dodao je trener Australskog instituta za sport.

Izbornik mlade australske reprezentacije Ang Postecoglou tvrdi kako Hrvati misle da se radi o napadaču, ali da je on puno više od toga.

"Matthewa dobro poznajem. Dobar je dečko i njegovo srce kuca za Australiju." - kazao je Ang Postecoglou.

Ukoliko se Spiranovic ipak odluči zaigrati u "kockastom" dresu, morat će Australcima vratiti 25 tisuća dolara, koliko je "teška" njegova stipendija.

U Hrvatskom nogometnom savezu pokušali smo doznati što misle o grubim izjavama koje dolaze iz Australije.

"Ne bih želio komentirati, pošto još nisam vidio o čemu se radi. Treba napomenuti kako imamo odlične odnose s Australicima i ne želimo ih poremetiti." - izjavio je za Index glasnogovornik Hrvatskog nogometnog saveza Ivan Rotim.

"Na kraju, igrači su ti koji odlučuju, nikoga mi ne otimamo." - dodao je Rotim.

S.H.

Pročitajte više