Australski Hrvat Popović: Nevjerojatan je osjećaj biti u skupini s Hrvatskom i Brazilom

TONY POPOVIĆ, branič australske reprezentacije i Crystal Palacea, odlučio je do kraja sezone ostati članom engleskog drugoligaša. Kako prenose britanski mediji, australski Hrvat u međuvremenu razmišlja o ostvarenju dva primarna cilja. Jedan se odnosi na povratak Palacea u Premiership, a drugi, naravno, na što bolju izvedbu na SP-u u Njemačkoj.

"Želim ostati i pomoći klubu da se vrati u prvu ligu. Ukoliko se to i ne dogodi, neću očajavati. Stvari se dogode, igrači moraju nastaviti dalje. Odan sam svom klubu i do lipnja ću biti s njim. A poslije, tko zna?" - kazao je 32-godišnji branič.

Razumljivo je da ugovor s klubom nije prva stvar koju Tony trenutno ima na umu, piše icSouthLondon. Nakon što se oporavio od ozljede tetive koljena, pomogao je Australiji da u dokvalifikacijama pobijedi Urugvaj i na taj način osigura svoje mjesto na njemačkim travnjacima.

Prema FIFA-inim pravilima igrač se svojoj reprezentaciji mora pridružiti do 15. svibnja, što se i slučaju Palacea odnosi na Popovića i Jonhsona. Australski reprezentativac siguran je kako će njegov klub imati razumijevanja.

"Prije nekoliko tjedana konačno se ispunio moj san, a to je odlazak na SP. Kad se euforija stišala, čekao nas je ždrijeb, za koji mislim da nije mogao bolje proći." - tvrdi Popović.

Reprezentativac Australije upoznat je s japanskim stilom igre jer je čak pet godina bio član kluba iz Hiroshime. Iz Hrvatske potječe njegova obitelj, navodi se u tekstu.

"Nevjerojatan je doživljaj biti u skupini sa svjetskim prvacima i Hrvatskom za koju me vežu obiteljski korijeni. Tu je i Japan, zemlja gdje sam dugo godina igrao, stoga skupina za mene nije mola biti bolja. Počeo sam shvaćati koliko je velika stvar to što smo postigli. Velika radost za naše navijače, naše obitelji i naravno, za nas igrače. Jednom riječju, ostvario mi se životni san." - zaključio je Popović.

Pročitajte više