Avion s nogometašima Hajduka prisilno prizemljen zbog signala o otvorenom "gepeku"


PRAVU dramu doživjeli su nogometaši Hajduka tek što su se zrakoplovom sa splitske zračne luke Resnik uputili prema Zagrebu na proputovanju za Osijek gdje će sutra otvoriti novu sezonu HNL-a.

Naime, u jednom trenutku zrakoplovu Croatia Airlinesa Dash 8 Q400 navodno su se otvorila vrata prtljažnika i počeo je gubiti visinu, a dok su uspaničeni putnici na redovnom letu za Zagreb očekivali katastrofu,  pilot je napravio krug i prizemljio zrakoplov na pistu.

Tijekom tehničkog pregleda zrakoplova igrači su šokirani i preplašeni stajali na pisti, stoji na službenim stranicama Hajduka.

Ipak, u splitskoj zračnoj luci tvrde kako se nisu otvorila vrata prtljažnika nego da je lampica to pogrešno signalizirala pilotima u kabini pa su oni reagirali kako nalažu sigurnosni propisi.

Nakon što se zbog navedene bizarne pogreške avion koji je poletio u 13:25 morao prizemljiti, očevidom je utvrđeno kako je do uzbune došlo zbog pogrešno upaljene lampice, pa je avion uspješno poletio u 14 sati iz drugog pokušaja.

Pročitajte više