Babić: Nismo mogli zabiti gol

Foto: Getty Images / Guliver Image

HRVATSKU je u ključnoj utakmici skupine C Svjetskog prvenstva u Francuskoj porazila Njemačka 28:21. Kao drugoplasirana momčad skupine ide na dalek put u Montpellier, u kojem u nedjelju u osmini finala igra protiv Egipta. Trener Željko Babić nakon susreta je kazao:

"Morali smo igrati bolje u napadu i zato smo izgubili. Obrana je bila jako dobra, posebno u drugom dijelu, no Nijemci su također bili jako dobri, branili su sve naše dobro izgrađene akcije. To je teško, posebno za naše mlade igrače."

Babić forsira igru sa sedam igrača i smatra da je to dobar recept.

"To je ok, mi to dobro radimo. Imali smo priliku u drugom dijelu, došli smo na minus dva, ali nismo mogli zabiti gol. Njihov vratar bio nam je najveći problem."

Ocjena plus tri

Kada podvuče crtu nakon prvog kruga, Babić je ustvrdio da je cilj ostvaren.

"Napravili smo očekivano, naš cilj bio je taj da dođemo među osam reprezentacija. Dalje je sve moguće. Egipat? Napravit ćemo sve da pobijedimo."

Susret s Nijemcima komentirao je i Zlatko Horvat.

"Kao što je izbornik rekao, znamo zašto smo izgubili. Obrana je bila dobra, stiskali smo, ali kada ne ide u napadu, kada ne možeš stvoriti prilike, nemaš pravo nadati se pobjedi. Nijemci su odigrali odličnu obranu i time su nas pobijedili. Nema plakanja, sada kreće nokaut faza. Idemo dalje. Nismo mogli preokrenuti, nismo se dobro kretali u napadu. Ukupna ocjena? Plus tri. Možemo puno bolje", rekao je Horvat.

Pročitajte više