BABY SERENA POMELA PRAVU SERENU "Nadala sam se da će uopće znati tko sam ja"

Foto: Getty Images/Guliver Image

POVRATAK na Tour nakon porođaja prolazi očekivano teško za Serenu Williams (36). U 3. kolu Indian Wellsa izgubila je od sestre Venus, a sinoć u 1. kolu Miamija od Naomi Osake 6:3, 6:2.

Teško je to igračko razdoblje za najbolju tenisačicu svijeta, koja nije baš navikla da dva turnira zaredom ne vidi finale. No, kako trenutačno stvari stoje, načekat će se da se ponovno vrati u tu fazu turnira, osobito ako još koji put naleti na fantastičnu Japanku.

Naomi Osaka počela je igrati tenis zbog Serene i Venus Williams, ali osobito Serene. Nekoliko puta je izjavila da je upravo ona njezina najveća inspiracija, ali dosad nije imala priliku igrati protiv nje.

Osvajačica prošlotjednog Indian Wellsa rutinski je pobijedila Serenu i ni u jednom trenutku nije djelovala kao da je trese nervoza. Dapače, djelovala je baš kao Serena u najboljim danima.

"Ovo će sad zvučati jako loše, ali... Nekad kad sam u prijelomnim situacijama u mečevima i serviram, zapitam se što bi Serena napravila na mom mjestu. Toliko puta sam je gledala na televiziji i navijala za nju pa mi je bilo čudno postaviti si to pitanje. Ne mogu reći da sam bila negativno nervozna, ali nikad nisam imala takav osjećaj prije nekog meča. Bilo mi je čudno uopće je vidjeti uživo i dati joj ruku", rekla je izrazito simpatična Osaka nakon meča.

No noćas nije navijala za svoju heroinu, nego je još jednom potvrdila da će biti zaista veliko iznenađenje ako jednog dana ne zasjedne na 1. mjesto WTA ljestvice.

Serena, koja očito nije ni blizu svoje prave forme, ali već ima i dosta godina, nije imala odgovora na strašne Osakine udarce, a koliko joj je poraz teško pao dovoljno govori činjenica da se nije pojavila na press konferenciji, što joj je obveza.

"Nadala sam se da ću je impresionirati i da ću je koji put natjerati da vikne 'Come on'. I kad sam čula da je viknula baš sam se dobro osjećala. Ne sjećam se što mi je rekla nakon meča na mreži jer sam se totalno pogubila. Htjela sam samo biti sigurna da će uopće znati tko sam ja", rekla je Osaka koja će u 2. kolu igrati protiv Jelene Svitoline.

Pročitajte više