Balaban potpisao za Club Brugge

U UTORAK navečer Boško Balaban je potpisao ugovor s Clubom Bruggeom na dvije i pol godine, što znači da će u Bruggeu ostati do ljeta 2006.

"Boško je bio slobodan igrač, a to je prilika koju nismo smjeli propustiti. U normalnim uvjetima bio bi preskup za nas, ali ovako smo se lako uspjeli dogovoriti", rekao je sportski direktor Club Bruggea Marc Degryse belgijskim medijima i dodao da Balaban ipak neće još neko vrijeme debitirati jer je izvan forme, prenosi Sportnet.

Balaban je s menedžerom Naletilićem u ponedjeljak otputovao u Belgiju.

Nakon što je razvrgnuo ugovor s engleskim premierligašem Aston Villom Balaban je izjavio kako ponude za sljedeći angažman ima iz Italije, Francuske, Njemačke, Rusije i Hrvatske. Belgiju nije spominjao.

"Klubovi iz Italije, Francuske, Njemačke, Rusije i Hrvatske pokazali su interes za mene, tako da ću tek vidjeti što mi donosi budućnost." - izjavio je hrvatski nogometaš.

U igri je iz Hrvatske naravno bio Dinamo, klubovi iz ostalih zemalja nisu se spominjali, osim talijanskog Empolia.

Balaban se odlučio za veću financijsku "potporu", odnosno za Empoli, talijanski klub s dna ljestvice.
Pri odlasku iz Engleske Balaban je izjavio kako je tužan što odlazi, ali da je tako bolje i za njega i za klub, te je odbacio bilo kakvu vlastitu krivnju za neigranje u Aston Villi.

U Empoliju su Balabana vidjeli kao savršenu priliku, da se u nastavku sezone izvuku s dna ljestvice, no hrvatski nogometaš u Empoliju je proveo svega nekoliko dana.

Razlog nezadovoljstva Empolijevih čelnika Balabanom navodno je njegova fizička nespremnost, te vrlo loše i neprimjereno ponašanje.

Neki mediji pisali su da je Balaban napustio Empoli jer je bio višak u klubu. Naime, u talijanskim klubovima mogu igrati samo tri igrača koja dolaze izvan Europske unije. U Empoliju su imali tri takva igrača.

Kada je Balaban potpisivao ugovor s talijanskim prvoligašem rečeno mu je da će iz kluba otići Gane Razak te da će on zauzeti njegovo mjesto. Razak nije otišao, pa nije bilo mjesta za hrvatskog napadača.

Koji je pravi razlog mogli smo procijeniti sami kada su mediji doznali da je Balaban napustio Italiju i odlučio provesti desetak dana na Maldivima na suprugom Ivom bez ikakvog razgovora s Talijanima koji su ga pokušali naći na razne načine.

Prema informaciji na stranicama icbirmingham.icnetwork.co.uk Balaban se u ponedjeljak navečer sastao s čelnicima belgijskog Bruggea, no detalji sastanka još nisu poznati.

Pročitajte više