Bale dao savjet Bellinghamu: Ja sam samo želio igrati nogomet i otići doma

Foto: EPA

GARETH BALE (34) dao je savjet novoj zvijezdi Real Madrida Judeu Bellinghamu (20). "Najveći savjet koji mu mogu dati je da igra igru. Ako je ne bude igrati i radio što mediji traže, a to je da razgovara s njima i gotovo bude lutka, bit će kritiziran. Puno Galacticosa (naziv za zvijezde Reala, op. prev.) se ponaša poput Galacticosa - rade što mediji žele, igraju ulogu kakva se traži u Realu.

Tu je vjerojatno bio moj problem jer nisam to želio raditi, nego sam samo želio igrati nogomet i otići kući. Zbog toga su me više napadali. Moj iskren savjet bi, stoga, bio da mora igrati Realovu igru i izvan terena. Moraš pričati nakon utakmice, i to pokušati na španjolskom, te raditi slične stvari", rekao je Bale u emisiji A League of their Own.

Bale je nekadašnja, a Bellingham sadašnja zvijezda Reala

Bale je od 2013. do 2022. bio član Reala, u koji je došao za više od 100 milijuna eura iz Tottenhama. Prema podacima Transfermarkta, u madridskom klubu odigrao je 258 utakmica, zabio 106 golova i asistirao 67 puta.

S Madriđanima je osvojio 18 trofeja te zabijao ključne golove za osvajanje Lige prvaka, no nerijetko je bio kritiziran zbog svojeg neozbiljnog ponašanja. Karijeru je završio u siječnju 2023. kao član Los Angeles FC-ja.

Bellingham je ljetos stigao u Real iz Borussije Dortmund. Fiksna odšteta za engleskog ofenzivnog veznog igrača je 103 milijuna eura, a s bonusima može porasti do 130 milijuna eura. Bellingham je fantastično ušao u sezonu - zabio je 13 golova i asistirao tri puta u 14 nastupa.

Pročitajte više