REAL MADRID

Bale: Nije mi jasno zašto mi navijači zvižde, ali nisu mi važni

Foto: Getty Images/Guliver Image

REAL MADRID se ovog ljeta namjeravao konačno riješiti Garetha Balea, ali će Velšanin još jednu sezonu ostati u Madridu nakon što je koronavirus uzrokovao krizu u nogometu.

Najpreplaćeniji igrač na svijetu, kojeg Real plaća 21 milijun eura po sezoni, ima važeći ugovor do ljeta 2022. godine, a u zadnjih sezonu i pol zabio je tek 16 golova. Bale je razbjesnio Realove navijače nakon što je rekao da nema ništa protiv igranja golfa do kraja svojeg ugovora u Realu, a navijači su ga nakon toga uzeli na zub.

Velšanin je gostovao u jednom golferskom podcastu u kojem je govorio o lošem odnosu s navijačima.

"Prvi put kad mi je zviždalo 80.000 ljudi nije mi bilo jasno zašto. Zvižduci te pogađaju i počneš gubiti samopouzdanje. Promašiš šansu, gol ti je u sljedećem napadu još manji. Navijači bi nam trebali pomoći da prebrodimo neke krize i da bolje igramo, ali ovo je obrnuto. U nogometu možeš odlično igrati pet utakmica, ali ne zabiješ gol. Znaš da si dobro igrao, ali ti zvižde jer nisi zabio gol. Meni je moje mišljenje najvažnije i ne opterećujem se onime što drugi misle", rekao je Bale.

Marca piše da Bale ostaje u Realu jer za njega nije stigla nijedna konkretna ponuda. Azijsko tržište je ove godine zatvoreno, a jedina opcija bio mu je Newcastle. No taj klub još nije odradio promjenu vlasništva i tek se čeka da ga kupi saudijski princ i nitko ne zna kad će se to dogoditi nakon krize s koronavirusom.

Klub od njega očekuje da se probudi i da postane svjestan što znači igrati za Real jer će bijeli dres nositi još godinu dana. Zidane je s njim izgubio strpljenje i preselio ga je na klupu, a zadnji gol u prvenstvu dao je još 1. rujna. Prije korone nije odigrao ni minute u zadnje tri utakmice, a priliku ispred njega dobio je čak i Mariano. 

No Marca piše da je dvomjesečna pauza dobro došla Baleu. Na treninzima je navodno jedan od najboljih, odlično radi i Zidane je zadovoljan njegovim stavom. Nastavi li se prvenstvo, sigurno će dobiti priliku jer je uvedeno pet zamjena, a budući da igrači nisu još u optimalnoj formi, očekuje se veća minutaža za Velšanina. Na njemu je da se ponovno nametne treneru jer će morati zajedno živjeti još jednu sezonu.

Pročitajte više