MARIO BALOTELLI

Balotelli o mogućem povratku u reprezentaciju: Pješice bih odmah krenuo iz Turske

Foto: Imago Sports/Guliver

TALIJANSKA reprezentacija nije se uspjela direktno plasirati na Svjetsko prvenstvo i pokušat će to napraviti kroz dodatne kvalifikacije. U zemlji aktualnih europskih prvaka to nije dočekano na najbolji način iako izbornik Roberto Mancini uvjerava da će momčad ići u Katar i možda i osvojiti Svjetsko prvenstvo.

Mnogi govore o problemima u realizaciji napada pa se tako pojavilo i ime već pomalo zaboravljenog Marija Balotellija. On ima 31 godinu, igra u turskoj Adani, a u 13 službenih nastupa ove sezone postigao je pet golova i dodao dvije asistencije. I spreman je potvrdno odgovoriti na eventualni Mancinijev poziv.

Zna zašto nije pozvan

"Povratak u reprezentaciju za mene bi bio san i kad bih znao da će me izbornik pozvati, odmah bih krenuo pješice iz Turske. Imam dobar odnos s Mancinijem, uvijek je bio takav. Samo mi mora reći što od mene želi da se mogu vratiti. Moje su igračke karakteristike takve da bih mogao igrati uz bilo koga", rekao je Balotelli i objasnio zašto ga Mancini ne zove:

"Zato što zna moj potencijal i zna da još uvijek nisam na toj razini. Imam vremena do ožujka da uhvatim dobru formu. Nisam daleko od toga, ali moram raditi."

Balotelli je za Adanu zabio pet golova uz dvije asistencije u 13 utakmica. Posljednji nastup za Italiju imao je 2018. godine, a u 36 nastupa za nju postigao je 14 pogodaka.

Pročitajte više