Banović poslije utakmice karijere u Bundesligi: Radujem se velikom, sočnom odresku

BIVŠI veznjak Zagreba Ivica Banović odigrao je vjerojatno najbolju utakmicu u karijeri u 6. kolu njemačkog nogometnog prvenstva. Freiburgovu Gostujuću 4:0 pobjedu nad Herthom okrunio je dvama postignutim golovima i jednom asistencijom.

Nakon sjajne predstave proglašen je igračem utakmice od strane njemačkog izdanja nogometnog portala Goal.coma, kao i od njemačkog dnevnika Bilda koji mu je dodijelio maksimalnu ocjenu - 1.

"Imao sam jako dobar predosjećaj uoči utakmice da će sve proći jako dobro. Hertha je bila pod dojmom slabih rezultata posljednjih tjedana (četiri uzastopna prvenstvena poraza), a i brojni izostanci u njihovim redovima nisu nam škodili. Nakon relativno skromne utakmice protiv Frankfurta (gostujući 2:0 poraz prije tjedan dana, op. a.), sada smo odigrali jako dobro. Sjajno smo primijenili trenerove upute uoči utakmice i nismo previše marili o Herthinoj igri. Sada je na nama da zadržimo ovakav nivo igre" rekao je Banović nakon druge ovosezonske prvenstvene pobjede svoje momčadi i skoka na 11. mjesto na ljestvici.

Vlastitu igru hrvatski veznjak nije komentirao, ali je otkrio čemu se veseli nakon utakmice:

"Posebno me sada raduje masaža i jedan veliki, sočni odrezak."

Kicker: Banović korak od savršenstva
  
Ivica Banović (29), vezni nogometaš Freiburga, zaradio je u Kickeru ocjenu 1.5 za pokazano u gostujućoj pobjedi (4:0) njegova sastava kod Herthe u dvoboju šestoga bundesligaškog kola.

Raspoloženi Hrvat bio je najnadahnutiji pojedinac na travnjaku zabivši dva gola i upisavši jednu asistenciju. Kicker je istom ocjenom nagradio njegova suigrača, kamerunskog napadača Mohamadoua Idrissoua, koji je zabio jedan i asistirao pri dvama golovima gostiju. Za razliku od Kickera, Banovića je čistom jedinicom ocijenio njemački dnevnik Bild.

Ivica Olić od Kickerova je izvjestitelja dobio 2.5 u Bayernovoj domaćoj pobjedi nad bavarskim rivalom Nürnbergom. Najbolja je to ocjena u redovima domaćina. Uz Olića dobio ju je i 20-godišnji Thomas Müller, Olićev partner u napadu. Danijel Pranjić prošao je s lošom peticom.

Mladen Petrić ocijenjen je s 3.5 za učinak (asistencija za gol) u HSV-ovu 1:1 gostujućem remiju kod Eintrachta iz Frankfurta.

Josip Šimunić u pobjedi je Hoffenheima 4-2 kod Borussije u Mönchengladbachu prošao s trojkom. Igrač utakmice bio je kapetan gostujućeg sastava Sejad Salihović, strijelac jednog pogotka za goste i asistent kod još jednog. Dobio je dvojku, kao i brazilski mu suigrač Carlos Eduardo.

Dva gola u prvoj utakmici kola, gostujućoj 2-1 pobjedi kod Schalkea, napadaču Wolfsburga Edinu Džeki donijela su dvojku, dok je Zvjezdan Misimović prošao s trojkom
  

Pročitajte više