Transferi

Barcelona će iskoristiti Rakitićev ultimatum da dovede igrača kojeg želi i Klopp

Foto: Guliver Image/Getty Images

IVAN RAKITIĆ postavio je ultimatum Barceloni i poručio kako će u klubu ostati do kraja ugovora ako mu se ne omogući transfer u Sevillu. Hrvatski reprezentativac je, javlja sportski list iz Seville Estadio Deportivo, dosad odbio niz drugih ponuda jer se samo želi vratiti u Sevillu.

Barcelona za Rakitića traži 20 milijuna eura, a Sevilla to ne želi platiti jer je izvjesno da taj novac u budućnosti ne bi mogla vratiti eventualnom prodajom 32-godišnjeg nogometaša. Zbog toga Sevilla pokušava s Barcelonom dogovoriti razmjenu igrača.

Katalonci u zamjenu za Rakitića žele 27-godišnjeg Diega Carlosa i šest godina mlađeg Julesa Koundea. Carlosa, brazilskog braniča koji blista ove sezone, želi i Liverpool čiji ga trener Jurgen Klopp mjesecima prati. Odštetna klauzula u njegovom ugovoru sa Sevillom je 70 milijuna eura, a plaćen je Nantesu prošlog ljeta 15 milijuna eura. 

Sada se u Barceloni nadaju kako će uz pomoć Rakitića pobijediti Liverpool u borbi za jednog od najtraženijih stopera španjolske lige.

Pročitajte više