Barcelona dobila veliko pojačanje uoči El Clasica: "Spreman je za veći dio utakmice"

Foto: Getty Images / Guliver Image

ANDRES INIESTA ozlijedio se protiv Valencije 22. listopada. Činilo se da će sjajni veznjak Barcelone biti izvan terena dugo vremena zbog stradanja ligamenata koljena. Međutim, čudesno se oporavio i već je spreman za El Clasico.

"Vidjet ćemo hoće li započeti, ali Iniesta je spreman za veći dio utakmice. Spremni su i oporavljeni i Gerard Pique i Jordi Alba. Ovo je svakako posebna utakmica koju igramo kod kuće. Ovdje sam se oduvijek osjećao kao kod kuće. Možda ne baš ovdje na press konferencijama, ali općenito na stadionu i u Kataloniji svakako da", rekao je trener Luis Enrique. 
"Ključno je kontrolirati emocije"
 
Enrique je najavio veliki dvoboj protiv povijesnog rivala, koji ima šest bodova više uoči utakmice na Nou Campu.
 
"Prošao sam puno Clasica i znam koliko je to posebna i lijepa utakmica. Znam i da je ključno kontrolirati emocije i to može donijeti slavlje. Pobjeda nam je jako bitna u ovoj utakmici jer znači i poraz izravnog suparnika, ali svjesni smo da kritike neće nestati, nisam naivan. Znamo da bi Real pobjedom otišao na veliku razliku, ali ni to ne bi bilo odlučujuće jer je tek 14. kolo prvenstva", poručio je strateg Katalonaca.
 
"Real ne želi posjed lopte, mi želimo"
 
Kako će igrati Barcelona i Real u njihovom prvom susretu ove sezone pokušao je odgovoriti trener aktualnog prvaka Španjolske.
 
"Mislim da ćemo gledati isti Real kakav je od dolaska Zidanea. Organiziran u obrani i bez prave želje za posjedom. Real koji nema nikakvog problema da prepusti loptu drugome i koji je jak u tranziciji i kontri. Tu je naravno i velika individualna kvaliteta koja u par dodira može riješiti utakmicu. S druge strane, mi želimo kontrolirati utakmicu i kroz posjed dolaziti do prilika za gol".

 

Pročitajte više