LIGE PETICE

BARCELONA - ESPANYOL 1:0 Dva crvena kartona i gol Suareza za nastavak lova na Real

Foto: EPA

BARCELONA je u 35. kolu španjolskog prvenstva slavila protiv Espanyola s 1:0 nakon pogotka Luisa Suareza. Kataloncima su tako osvojili potrebna tri boda i ostali u utrci za naslov prvaka Španjolske s Realom koji sada ima samo bod više. Ivan Rakitić odigrao je 89 minuta za Barcelonu. 

Espanyol je ovim porazom zaključio svoju priču u La Ligi i nakon 26 godina ispao iz lige te će od sljedeće sezone nastupati u drugom rangu španjolskog nogometa. 

Barcelona se spašavala u prvom dijelu

Prvo poluvrijeme nije ponudilo osobito atraktivan nogomet Barcelone. Nemamo danas prilike gledati onu Barcelonu koja je u prošlom kolu pregazila Villarreal. Puno se igra na sredini terena, ispred savršeno posloženog dvostrukog bloka Espanyola koji zasad nijednom nije ozbiljnije popustio. 

S druge strane, Espanyol je dva puta opasno prijetio i mogao već imati ugodno vodstvo od 2:0 da Ter Stegen nije spašavao svoju mrežu. Prvo je u 10. minuti Adrian Embarba povukao kontranapad sa svoje polovice i istrčao pred Ter Stegena, ali njemački vratar bio je koncentriran pa je iz ovog sudara izašao kao pobjednik. 

Nakon toga, Barcelona je zamalo primila pogodak nakon ozbiljne drame pred njenim golom u 44. minuti. Raul De Tomas proigrao je Didaca Vilu koji je pobjegao na Semedu na desnom boku i ubacio u sredinu gdje je loptu zahvatio Lenglet i zamalo zabio autogol. Lopta se nakon toga vratila do Vile koji je opalio po golu, ali je lopta pogodila stativu.

Ludnica u kojoj je pobijedio Suarez

Drugi dio krenuo je vatreno, a sve je počelo ulaskom Ansua Fatija u igru odmah na poluvremenu umjesto Nelsona Semeda. Odmah nakon tri minute Fati je opasno startao džonom kopačke na Calera i zaradio žuti karton koji je nakon pregleda VAR-a pretvoren u crveni. 

Crveni karton za Ansua Fatija

Odmah nakon prekršaja Fatija istu stvar napravio je Pol Lozano kod Espanyola, sudac je ponovno konzultirao VAR i kaznio ga najstrožom kaznom. 

Nedugo nakon toga dogodila se i zadnja ključna stvar na susretu, a bio je to pogodak Suareza. Zabio je Suarez nakon što je Barcelona izigrala obranu Espanyola i došetala se pred gol gostujuće momčadi. Griezmann je odigrao na Messija, on je pucao u blok, a Suarez je pokupio loptu i zabio za 1:0, kasnije će se pokazati i za pobjedu. 

Rezultati by SofaScore

Pročitajte više