Barcelona nadskakala Vujčića&co te zasluženo osvojila treće mjesto

U UTAKMICI za treće mjesto Final Foura Eurolige, odigranoj u berlinskoj O2 World Areni, košarkaši Barcelone slavili su protiv Olympiacosa 95:79.

U susretu dvije poražene polufinalne momčadi više koncentracije i volje pokazala je španjolska momčad, koja je od samoga starta bolje izgledala na parketu. Grčki derbi polufinala završnice Eurolige i poraz od Panathinaikosa odnio je previše snage i volje pirejskoj momčadi čiji košarkaši nisu djelovali kao da mogu nauditi katalonskoj.

Solidni Vujčić ubacio 12 koševa za 20 minuta igre

U potpunosti nadskakani (34:22) i sa lošim šuterskim izdanjem iza linije za tri poena (4/14), igrači grčke momčadi nisu mogli niti tražiti ništa više od svoje posljednje utakmice sezone na europskoj sceni. Uz Ioannisa Bourousisa (17 poena i devet skokova), te Lynna Greera (19 koševa), solidnu je dionicu odradio i hrvatski centar poražene momčadi. Nikola Vujčić okončao je dvoboj sa 12 poena, te po tri skoka i asistencije u nešto manje od 20 minuta provedenih na parketu.

Nakon što je Ramunas Šiškauskas zasjenio sjajnu partiju Davida Andersena u polufinalu, Barcelonin Danac u nedjelju je ponovno bio na traženoj visini zadatka. Sa 20 postignutih koševa i četiri uhvaćene lopte (za 26 minuta) najzaslužniji je za Barcelonin trijumf u utakmici za treće mjesto.

Kada se zna da je katalonska momčad uhvatila posljednji vlak za Final Four, može se u rezimeu reći da je ovo uspjeh kluba obilježenog posrtajima u završnici Eurolige.

Utakmicu koja će odlučiti o pobjedniku Eurolige za sezonu 2008/09 nešto kasnije igraju branitelj naslova, moskovski CSKA, i atenski Panathinaikos.

Euroliga, utakmica za 3. mjesto:

Barcelona - Olympiacos 95:79

Totalsport
Foto:AFP

Pročitajte više