LIGE PETICE

Barcelona objavila što se dogodilo zvijezdi čiji pad je užasnuo Camp Nou

Foto: Profimedia

U 63. MINUTI utakmice na Camp Nouu između Barcelone i Celte (3:1) došlo je do sudara glavama dvojice igrača Barcelone, veznjaka Gavija (17) i stopera Ronalda Arauja (23).

► KLIKNI OVDJE I POGLEDAJ SUDAR GLAVAMA

Nakon sudara Gavi je ostao ležati na travnjaku držeći se za glavu, Araujo je nastavio igru i potrčao još 30-ak metara, a onda se dogodila scena nakon koje je cijeli stadion utihnuo. Araujo se srušio, očito je izgubio svijest te je završio na travnjaku. 

Situacija je izgledala vrlo ozbiljno, donekle je podsjetila i na onu u kojoj se na Europskom prvenstvu prošlog ljeta našao Christian Eriksen, ali ovoga puta nije bilo problema sa srcem. Hitna pomoć je odmah ušla u teren, pružila pomoć Arauju te ga i odvezla u bolnicu nakon manjih poteškoća prilikom podizanja u vozilo. 

Barcelona je uskoro objavila što se dogodilo njenom braniču. Liječničkim pregledom utvrđeno je da je u spomenutom sudaru glavama pretrpio potres mozga te je zadržan u bolnici preko noći kako bi se pratilo njegovo stanje. 

Araujo je sjajni urugvajski stoper Barcelone, kojeg klub smatra stožernim igračem za budućnost. Prošlog mjeseca je konačno, nakon što je tri puta odbijao ponude Barcelone, godinu dana prije završetka ugovora pristao potpisati produljenje do 2026. uz odštetnu klauzulu od milijardu eura. 

Araujo je bio jedan od najlošije plaćenih prvotimaca s godišnjom gažom od 900 tisuća eura te je zahtijevao plaću u rangu one koju su povišicom dobili Pedri i Ansu Fati i koja se nudi Gaviju. Araujo je plaćen daleko manje od Lengleta i Umtitija, koje je pretekao po važnosti u momčadi.

Real je godinama vrebao Arauja, čak ga je već jednom i pokušao ukrasti, a početkom godine se u lov na njega uključio i Manchester City. Upućeni katalonski novinar Gerardo Romero prije dva mjeseca objavio je da je Araujo dobio ponude od Arsenala, 6 milijuna eura godišnje, te Manchester Uniteda od čak 8 milijuna eura ili devet puta više nego što je donedavno zarađivao u Barceloni.

Pročitajte više