Barić objavio popis za EP, pozvan Niko Kranjčar

IZBORNIK hrvatske nogometne reprezentacije, Otto Barić objavio je popis igrača za Europsko prvenstvo u Portugalu.

Na Barićevom popisu nalazi se 26 igrača, a konačna lista od 23 reprezentativca koji će putovati na EURO bit će poznata nakon pripremne utakmice sa Slovačkom, što će se 29. svibnja igrati u Rijeci.

"U Portugal ću voditi najspremnije i najkvalitetnije igrače. U skupini nas očekuju utakmice s dvije objektivno jače reprezentacije, Francuskom i Engleskom i zbog toga trebam maksimalno spremne i požrtvovne igrače," istaknuo je Barić.

Među pozvanima su i trojica igrača, koja će nastupiti i na Europskom prvenstvu U-21 reprezentacije, što se od 27. svibnja do 8. lipnja održava u Njemačkoj, Babić, Kranjčar i Srna. Okupljanje reprezentacije je 21. svibnja u Zagrebu, nakon kojeg će igrači pristupiti testiranju općeg tjelesnog stanja na Kineziološkom fakultetu. Dan kasnije kreće se na Bjelolasicu na kojoj se ostaje do 28. svibnja, kada reprezentacija seli u Rijeku, gdje će se igrati prijateljski dvoboj protiv Slovačke.

Poslije dvodnevnog odmora reprezentacija seli u Čatež, odakle 4. lipnja odlazi u Kopenhagen, gdje će protiv Danske 5. lipnja imati posljednji test uoči EP-a. Odlazak u Portugal je 8. lipnja. Na EURO-u Hrvatska će igrati u skupini B protiv Švicarske (13. lipnja Leiri), Francuske (17. lipnja Leiria), te Engleske (21. lipnja Lisabon).


Mlada reprezentacija svoje će pripreme održati u Tuheljskim Toplicama. Okupljanje je 16. svibnja, a odlazak u Njemačku je 25. svibnja. Na EP-u hrvatska U-21 vrsta igrat će u skupini sa Srbijom i Crnom gorom, Bjelorusijom i Italijom. Prve tri reprezentacije s EP-a plasirat će se na Olimpijske igre u Ateni.

A REPREZENTACIJA:

VRATARI: Stipe Pletikosa (Šahtjar Donjeck), Tomislav Butina (Club Bruges), Joey Didulica (Austria Beč)

OBRANA: Dario Šimić (AC Milan), Robert Kovač (Bayern Munchen), Igor Tudor (Juventus), Boris Živković (VfB Stuttgart), Josip Šimunić (Hertha Berlin), Stjepan Tomas (Fenerbahč), Mato Neretljak (Hajduk), Mario Tokić (GAK)

VEZNI: Niko Kovač (Hertha Berlin), Milan Rapaić (Ancona), Jerko Leko (Dinamo Kijev), Marko Babic (Bayer Leverkusen), Darijo Srna (Šahtar Donjeck), Nenad Bjelica (Kaiserslautern), Giovanni Rosso (Maccabi Haifa), Niko Kranjčar (Dinamo), Jasmin Agić (Dinamo)

NAPADAČI: Dado Pršo (Monaco), Tomo Šokota (Benfica), Ivica Mornar (Portsmouth), Ivica Olić (CSKA Moskva), Ivan Klasnić (Werder Bremen), Marijo Marić (Kaernten)

U-21 REPREZENTACIJA:

Tomislav Vranjić (Cibalia), Marijan Buljat (Osijek), Tomislav Mikulić (Osijek), Dino Drpić (Dinamo), Mario Lučić (Cibalia), Vedran Ješe (Zagreb), Mario Carević (Hjaduk), Darijo Srna (Šahtar), Goran Ljubojević (Osijek), Marko Babić (Bayer Leverkusen), Niko Kranjčar (Dinamo), Mladen Petrić (Grasshopper), Marko Šarlija (Dinamo), Igor Gal (Slaven Belupo), Krešimir Brkić (Osijek), Siniša Linić (Rijeka), Nikola Šafaraić (varteks), Domagoj Abramović (Široki Brijeg), Dario Zahora (Dinamo), Danijel Pranjić (Osijek), Eduardo da Silva (Dinamo), Tomislav Pelin (Zagreb).

Pročitajte više