Barišić: Mamić je žrtva!

"ZDRAVKO MAMIĆ je jedina žrtva svih ovih događaja u klubu. Ali u budućnosti Dinama ne može se preskočiti Mamića. On svakako treba biti uvršten u strukture rukovodstva kluba," kazao je predsjednik zagrebačkog Dinama, Mirko Barišić, na današnjoj novinarskoj konferenciji u "Plavom salonu" maksimirskog stadiona.

Prvi čovjek "modrih" priznao je rezultatski debakl momčadi, ali dodao kako klub još uvijek organizacijski i financijski funkcionira, ali i napomenuo kako je Zdravko Mamić čovjek bez kojeg klub teško može funkcionirati.

Koncem svibnja održat će se izborna Skupština na kojoj će se odlučivati o sudbini kluba. Barišićev mandat istječe iduće godine, pa on pravno ostaje predsjednik još godinu dana. Iako je posljednjih dana najavljivao kako će napustiti Maksimirsku 128.

"Ostajem predsjednik još godinu dana. Međutim, ukoliko se pojavi netko s konkretnim planom za sve bitne stvari funkcioniranja kluba, na Skupštini bi se legitimno moglo tražiti i moje razrješenje. Želim samo da klub i dalje funkcionira i ne mogu dopustiti da se ruši institucija kluba," dodao je Barišić.

Predsjednik vodeće momčadi Lige za ostanak osvrnuo se i na posljednje napise oko vlasništva stadiona.

"Sve investicije stvar su Grada Zagreba, a jedini vlasnik stadiona je također - Grad. Dinamo nikad nije dobivao nikakva sredstva", naglasio je Barišić, najavivši da bi cjelokupan projekt trebao biti gotov 2007. godine.

Pročitajte više