Europa liga

Bayer prošao dalje u derbiju, LASK nastavio nizati iznenađenja u Europa ligi

Foto: Guliver Image/Getty Images

BAYER, Roma, Basel, LASK i Wolverhampton izborili su plasman u osminu finala Europske lige.

Austrijski LASK je nastavio nizati iznenađenja. Nakon što je prvi put prošao natjecanje po skupinama, sada je otišao i korak dalje izbacivši nizozemski AZ Alkmaar. Nakon 1:1 iz prve utakmice LASK je pred svojim navijačima slavio 2:0, a oba gola zabio je Austrijanac hrvatskih korijena Marko Raguž.

1:0 je postigao u posljednjim trenucima prvog dijela iz kaznenog udarca, a drugi u 50. minuti. Podsjetimo, Raguž je bio i strijelac i u prvoj utakmici. Za LASK je cijeli susret igrao i Petar Filipović.

Embed from Getty Images

Roma je prošla dalje odigravši na gostovanju kod Genta 1:1, obranivši tako pobjedu 1:0 iz prve utakmice. Roma je sjajno ušla u susret i Aleksandar Kolarov je već u prvoj utakmici uzdrmao okvir gola. Talijani su dominirali u prvih 25 minuta, no do vodstva su prvi došli belgijski igrači. Roman Bezus je lijepo ubacio u kazneni prostor, a Jonathan David zabio je glavom između gostujućih stopera. No, Roma je brzo izjednačila, a pogodak za 1:1 zabio je Justin Kluivert u 29. minuti. Nikola Kalinić nije nastupio za goste.

Bayer Leverkusen je s dvije pobjede preskočio Porto. U prvom susretu Apotekari su slavili 2:1, a na uzvratu u Portu 3:1. Golove za njemački sastav zabili su Alario (10), Demirbay (50) i Havertz (58), dok je pogodak za Porto postigao Marega (65).

Basel je pobijedio APOEL 1:0 potvrdivši 3:0 pobjedu iz prve utakmice. Pogodak odluke zabio je Fabian Frei iz kaznenog udarca u 38. minuti. Antonio Jakoliš je za goste igrao prvo poluvrijeme. Espanyol je pobijedio Wolverhampton 3:2, ali nije uspio nadoknaditi 0:4 poraz iz prve utakmice. Sva tri gola za Espanyol zabio je Calleri (16, 57 - 11 m, 90+1), dok su za Engleze zabili Traore (22) i Doherty (80).
 

Pročitajte više