Bayern izgubio, a Bayer srušio Bjelicu i došao korak do naslova prvaka

Foto: EPA

NAKON dugih 11 godina stigli smo na korak do prekida dominacije Bayern Münchena u njemačkom nogometu. Aktualni prvaci Bundeslige u 28. kolu su izgubili u gostima kod desetoplasiranog Heidenheima rezultatom 3:2. Bavarci su poveli 2:0 preko Harryja Kanea u 38. i Sergea Gnabryja u 45. minuti, ali domaćini su izveli sjajan preokret.

Najprije su ekspresno izjednačili golovima Kevina Sesse i Tima Kleindiensta u 50. i 51. minuti, a zatim i preokrenuli drugim golom Kleindiensta u 79. minuti. Istovremeno, Bayer Leverkusen je pobijedio golom Floriana Wirtza iz penala na gostovanju kod Union Berlina i tako pobjegao na 16 bodova zaostatka. 

► KLIKNI OVDJE I POGLEDAJ GOL WIRTZA

Neporaženi su

Do kraja je ostalo još samo šest kola i ako Leverkusen pobijedi Werder na domaćem terenu, Apotekari će i službeno početi slaviti prvi naslov u povijesti kluba. Najzaslužniji za ovaj uspjeh je po mišljenju većine njihov trener Xabi Alonso (42).

Bayer ove sezone igra gotovo nestvarno dobar nogomet. Statistika njemačke ekipe iznosi 41 utakmicu bez poraza u svim natjecanjima, a pritom su zabili 116 golova. U Kupu ih čeka polufinale, a u Europskoj ligi četvrtina finala, pa su Alonsovi tako u igri za trostruku krunu. 

 

Pročitajte više