Bayern kreće prokušanom metodom slabljenja konkurencije: Rane vida Bayerovim Vidalom

IAKO im je prioritet pronaći trenera koji će od nove sezone zamijeniti Louisa van Gaala, čelnici Bayerna razmišljaju i o igračima koje bi na ljeto mogli dovesti na Allianz Arenu.

Jedna od glavnih meta bi im, prema pisanju Bilda, mogao biti čileanski veznjak Arturo Vidal (23) koji od 2007. igra za Bayer iz Leverkusena. U aktualnom njemačkom prvaku vide Vidala kao dobru zamjenu za Marka van Bommela koji je u siječnju otišao u Milan, a navodno su već obavili preliminarne razgovore s nogometaševim agentom.

Vidal je ove sezone odigrao 24 bundesligaške utakmice za Bayer, a pritom je ostvario učinak od devet golova i isto toliko asistencija. Ugovor ga s "apotekarima" veže do ljeta sljedeće godine, a premda je u razgovorima oko produljenja suradnje, nije nemoguće da će ga eventualna ponuda bavarskog diva natjerati da se predomisli.

Bayern inače svake sezone kada netko od konkurenata (Borussia, Werder, Bayer, Schalke) prekine njegovu dominaciju u Bundesligi, posegne za oprobanim receptom - uzimanjem najboljih igrača od suparnika, koje tako naravno oslabi. Dovođenje Vidala, jedng od najboljih veznjaka Bundeslige, iz trenutno drugoplasirane momčadi, koja im uzima i sigurno mjesto u Ligi prvaka, u tom bi smislu bilo dvosturki pogodak.

Pročitajte više