bundesliga

BAYERN - LEIPZIG 0:0 VAR poništio penal Bavarcima u derbiju promašenih zicera

Foto: EPA

BAYERN i RB Leipzig podijelili su bodove u remiju bez pogodaka u sklopu 21. kola njemačke Bundeslige.

Na Allianz Areni vodila se velika taktička bitka između Hansija Flicka i mladog Juliana Nagelsmanna i borba za vodeću poziciju u njemačkom prvenstvu, ali na kraju nismo saznali pobjednika.

Bayern München - RB Leipzig Live Score

Ovaj derbi pamtit će se po ogromnom broju promašenih zicera s obje strane, ali i situaciji s početka nastavka kad je sudac Marco Fritz pokazao na bijelu točku za Bayern, a potom VAR poništio njegovu odluku i prije nego što je Lewandowski uopće zapucao.

Poljski golgeter bio je u zaleđu u trenutku primanja lopte prije nego što ga je Upamecano srušio u svom šesnaestercu. 

U nekoliko navrata Timo Werner bio je u stopostotnim šansama za Leipzig, ali nijednom nije bio dovoljno miran da završi akciju pogotkom. Najbliže golu bio je u 63. minuti. Nkunku je ukrao loptu Bavarcima u opasnoj poziciji, proigrao Wernera koji je izbio sam pred Neura. Doslovno je mogao stati i pitati ga gdje želi da mu puca, ali je njemački napadač promašio cijela vrata.

Zicere su promašivali i Bavarci; Lewandowski u prvom poluvremenu i Leon Goretzka u drugom kad je deset minuta prije kraja mogao matirati goste, ali mu je vratar Leipziga Peter Gulacsi sjajno obranio udarac iz blizine. Na kraju zaslužena podjela bodova i remi u derbiju.

Dani Olmo igrao je od prve minute u sastavu Leipziga pa ga je u 69. minuti zamijenio Patrick Schick.

Standings provided by Sofascore LiveScore

Pročitajte više