Bayern razočaran "pojačanjima": "Nema više smisla dovoditi igrače iz Južne Amerike"

IZVRŠNI predsjednik Bayern Münchena Karl-Heinz Rummenigge izjavio je da klub više ne namjerava dovoditi mlade nogometaše iz Južne Amerike, jer su se dosadašnja "pojačanja" pokazivala kao promašaji.

Rummenigge je Sport-Bildu rekao da "nema nikakvog smisla dovoditi igrače iz Južne Amerike", te da će radije proširiti svoju skauting-službu i to na domaćem teritoriju. Argentinac Jose Ernesto Sosa, Paragvajac Julio do Santos i Brazilac Breno su se pokazali kao problematični mladići, te je ova odluka predsjednika u neku ruku i razumljiva.

Naime, Bayern je za Argentinca Sosu platio devet milijuna eura Estudiantesu, a prodao ga je Napoliju za tri. Osim toga, u dvije sezone provedene na Allianz-Areni Sosa (ofanzivni vezni) je upisao svega 35 nastupa i tek dva pogotka u domaćem prvenstvu. Paragvajac Dos Santos doveden je u siječnju 2006. godine iz paragvajskog kluba Cerro Porteno za malo manje od tri milijuna eura, te je nakon niza posudbi po razno-raznim klubovima, kao slobodan igrač pušten u brazilski Atletico Paranaense 2008. godine. Za Bavarce je nastupio u svega pet utakmica.

Posljednji u nizu promašaja je Breno, koji je još uvijek u klubu, ali se pokazao kao problematičan s obzirom da si je zapalio kuću. Neko vrijeme je proveo i u zatvoru, a razlog tom potezu je depresija koja je proizašla iz tuge za Brazilom i plažama Copacabane.

Pročitajte više