BAYERN

Bayern se hvali nevjerojatnom formom igrača zbog kojeg je Kovač dobio otkaz

Foto: Getty Images

BAYERN se pohvalio formom Thomasa Mullera, svog senatora, koji je zbog lošeg odnosa s Nikom Kovačem bio na rubu odlaska iz kluba prethodne jeseni.

Svjetski prvak s Njemačkom 2014. od odlaska Kovača iz Bayerna ima sedam golova i 11 asistencija u 16 nastupa, a direktno je bio uključen u 18 Bayernovih golova.

Preporod je započeo ustoličenjem Hansija Flicka, dotadašnjeg Kovačevog asistenta, na mjesto prvog trenera.

Flick itekako dobro poznaje 30-godišnju Bayernovu legendu budući da je godinama radio kao pomoćnik Joachima Lowa u reprezentaciji i čim je preuzeo Bayern, Muller je instantno postao prvotimac.

Kod Kovača je Muller bio marginaliziran, Kovač ga je uglavnom držao na klupi zarad bržih i mlađih igrača pa je Nijemac poludio zbog takvog tretmana.

Medijska sapunica trajala je mjesecima, Kovača je napadala i Mullerova supruga, a sam nogometaš je po njemačkim medijima govorio kako razmišlja o odlasku iz kluba.

Na kraju, Kovač je koncem listopada morao napustiti klub da bi najveći pobjednik u tom "ratu" ispao pobunjenik Muller uz kojeg je bila većina suigrača čime je bivši hrvatski izbornik izgubio kontrolu nad svlačionicom, a posljedično i posao.

Kovačevim odlaskom situacija je postala naglo bolja, a sam Muller je prije nekoliko tjedana govorio o promjenama koje je uveo Flick.

"Pohlepni smo u igri prema naprijed. Naravno, to uključuje i određen rizik, ali želimo protivniku otežati što je više moguće da bismo imali dobre i kontrolirane napade", kazao je Muller pa se složio s kapetanom:

"Velika je razlika kad stojimo deset ili petnaest te dvadeset ili trideset metara daleko jedni od drugih. Imamo veliko povjerenje u igrače koji idu u visoki presing i u one koji napadaju. Putevi do gola su nam jednostavniji i možete to čuti od svih na terenu", zaključio je.

Standings provided by Sofascore LiveScore

 

Pročitajte više