TRANSFERI

Bayern pregovara o manjoj cijeni za Perišića, Mourinho i Bielsa se uključuju u borbu

Foto: Getty Images

IAKO JE Bayern odavno odlučio da neće otkupiti Ivana Perišića za 20 milijuna eura, kolika je bila klauzula u njegovu ugovoru o posudbi iz Intera, hrvatski reprezentativac mogao bi ostati u bavarskom velikanu.

Nakon što je Perišić zabio golove protiv Chelseaja u osmini finala Lige prvaka i protiv Barcelone u četvrtfinalu, u Bayernu su prelomili da bi ga ipak željeli zadržati. Počeli su pregovori kojima Bavarci pokušavaju smekšati Inter i spustiti cijenu, a prema pisanju talijanskih medija, ona se trenutačno kreće između 10 i 15 milijuna.

Perišić je u svojoj prvoj sezoni u Bayernu u 33 nastupa ubilježio osam golova i 10 asistencija, a posebno je raspoložen u Ligi prvaka, u kojoj je u osam nastupa sudjelovao u šest golova - tri je sam postigao, a tri namjestio.

U Inter se definitivno neće vratiti, no propadnu li pregovori Bayerna i Intera, Perišić bi mogao završiti u Premier ligi. FCInterNews.it piše o interesu novog premierligaša Leeds Uniteda te Tottenhama.

Interes Tottenhama ne čudi jer ga je Jose Mourinho pokušavao dovesti još kao menadžer Manchester Uniteda i odavno je fan hrvatskog krilnog napadača. Marcelo Bielsa pak traži brojne prinove za prvu sezonu Leedsa u najjačem engleskom nogometnom razredu još od 2004. godine.

Perišić je u Bayern stigao prošlog ljeta na posudbu za pet milijuna eura, s opcijom otkupa za 20 milijuna. No rok za aktivaciju transfera za toliku odštetu je prošao i Bayern sad pokušava spustiti cijenu, ali više nema ekskluzivno pravo pregovora, što je omogućilo i drugim klubovima da se uključe u utrku.

Pročitajte više