Belgijci nakon Hrvatske strahuju za budućnost i citiraju bolnu izjavu svog igrača

Foto: Profimedia/Screesnhot

BELGIJA je ispala sa Svjetskog prvenstva nakon 0:0 protiv Hrvatske u trećem kolu. Uoči turnira bila je prvi favorit za osvajanje skupine, no s prvog mjesta dalje je otišao Maroko. Hrvatska je završila druga i remijem izborila osminu finala protiv Japana, dok će Maroko igrati protiv Španjolske.

Martinez odlazi

Izbornik Roberto Martinez odlazi s belgijske klube nakon šest godina i u tamošnjoj javnosti vlada strah za budućnost. Naime, Martinez je vodio zlatnu generaciju, kako su je nazivali u Belgiji. Najveći doseg Martinezove reprezentacije bilo je treće mjesto 2018. na ruskom Mundijalu, a Belgija je dugo bila prva momčad FIFA-ine ljestvice.

Podvojeni osjećaji

Sada se ta priča urušava, a Belgiji prijeti i potencijalni oproštaj Romelua Lukakua od reprezentacije. Uskoro bi trebalo doći do smjene generacija pa u belgijskoj javnosti vladaju podvojeni osjećaji. S jedne strane, ljutiti su zbog ispadanja u skupini, a s druge, ponosni na generaciju koja je posljednjih šest godina postizala dobre rezultate.

"Prije je bilo bolje"

Le Soir je izašao s naslovnicom na kojoj je očajni Lukaku. U naslovu stoji "Prije je bilo bolje". Le Soir navodi da postoji veliko razočaranje i da belgijski savez nema plan nakon Martineza. Zaključuje se da je ispadanje u skupini bilo nedostojanstveno, a L'Echo dodaje da je Belgija neslavno izbačena.

"Svi smo plakali"

"Katar označava veliku prekretnicu za belgijski nogomet", piše La Libre i dodaje kako sve upućuje na kraj zlatne generacije iako neki veterani žele ostati do 2024. i Europskog prvenstva. Belgijski mediji citiraju i napadača Michyja Batshuayija, koji je rekao da su nakon utakmice protiv Hrvatske svi igrači plakali.

Pročitajte više