Dva gola u sudačkoj nadoknadi: Benković u posljednjim sekundama spasio Dinamo

Foto: Hina

LUDU završnicu imala je izuzetno dosadna utakmica Dinama i Slaven Belupa u 3. kolu HNL-a. Željko Kopić i društvo stigli su u Maksimir ne izgubiti i to su uspjeli. Do važnog boda došli su pametnom igrom i odlično postavljenom obranom, ali mogu žaliti za velikom prilikom, naime Jovičić je u 93. minuti doveo Belupo u prednost nakon kornera, no slavlje je kratko trajalo. U posljednjoj minuti sudačke nadoknade Dinamo je uzvratio istom mjerom, a Filip Benković zakucao je loptu u mrežu  za 1:1 i iskupio se za zicer u 85. minuti, koji mu je fantastično skinuo danas raspoloženi Marković.

Slaven Belupo prenoćit će kao vodeća momčad HNL-a, a Dinamo je već u svojoj drugoj utakmici ispustio prve bodove u utrci za prvaka.









Tijek utakmice
:

94. minuta: GOOOOOOOOL za Dinamo Zagreb! 1:1, strijelac Filip Benković. Dinamov stoper najbolje se snašao u gužvi u šesnaestercu i nogom zakucao loptu u mrežu.

93. minuta: GOOOOOOOOL za Slaven Belupo! 0:1, strijelac Aleksandar Jovičić. Gosti su senzacionalno poveli na Maksimiru, Jovičić je bio najviši na prvoj stativi i glavom zakucao loptu kroz oči Eduardu.

90' Igrat će se još četiri minute sudačke nadoknade.

85. Velika prilika Dinama:
Čudesna obrana Markovića, Filip Benković pucao je s poda iz gužve nakon kornera, a golman gostiju protegnuo se koliko ga ima i spasio Slaven Belupo.

75' Fernandes je zakasnio na na dobru loptu u prostor, Dinamo nema rješenja, a Kopića 15 minuta dijeli od sjajnog rezultata u prvom okršaju s Kranjčarom.

70' Rog je opasno pucao iz slobodnog udarca, ali Marković je fantastično obranio, u nastavku akcije Fernandes je pokušao škaricama nakon centaršuta s lijeve strane, ali lopta se od bloka odbila u korner.

65' Disciplinirani Slaven Belupo čeka na svojo polovici, a bezidejni Dinamo zasad nema odgovora na blok Kopićevih igrača.

55' Petar Stojanovič je pokušao, ali nije bilo opasnosti po gol gostiju.

48' Muzafer Ejupi pronašao je prostora na vrhu šesnaesterca i pucao lijevom, ali nije pogodio ni okvir Eduardovog gola.

46. minuta: Počelo je drugo poluvrijeme. Cico Kranjčar je ubacio Marka Roga i Petra Stojanoviča, a izašli su Angelo Heriquez i Jonas.



Poluvrijeme.

45' Još minuta sudačke nadoknade.

44' Ćorić je namjestio Antoliću udarac, ali Dinamov kapetan pucao je pokraj gola.

38' Dinamo ima 65 posto loptu u nogama, ali od 12. minute nije napravio baš ništa.

33' Benković kao Ćorluka, Dinamov branič dobio je povez oko glave kao onaj koji je proslavio hrvatski reprezrentativac na Euru.

30' Malobrojni navijači skadniraju "Ovo je smiješno".

22. minuta: Velika prilika Slavena:
Dvije vezane pogreške Filipa Benkovića, mladi branič umalo je koštao Modre gola, Ejupi je imao dvije prilike, ali Eduardo dvaput brani.

12. minuta: Velika prilika Dinama:
Katić je krivo procijenio i lopta ga je preskočila, Henriquez se ubacio na nju i povukao kontru pa dodao Junioru Fernandesu u sjajnoj prilici, no čilanski napadač puca u golmana.

9' Pritisak Slavena, ali Eduardo, koji danas prvi put brani u HNL-u kao europski prvak, očistio je loptu na tribinu.

3' Hodžić se oslobodio svog čuvara i pucao, ali bio je neprecizan.

1. minuta: Počeo je susret Dinama i Slavena na Maksimiru.


Uoči utakmice:


DINAMO: Eduardo, Matel, Benković, Schildenfeld, Sosa, Jonas, Antolić, Ćorić, Fernandes, Hodžić, Henriquez

SLAVEN: Marković, Barić, Musa, Katić, Štiglec, Gregurina, Jovičić, Pokrivač, Christensen, Ivanovski, Ejupi


Dvoboj neporaženih na Maksimiru

Obje momčadi ove sezone pobijedile su u svim dosadašnjim službenim utakmicama, Dinamo je pobijedio triput u kvalifikacijama za Ligu prvaka, te u prvom kolu HNL-a Lokomotivu, a Slaven je u uvodna dva kola hrvatske lige kod kuće slavio protiv Intera i Cibalije.

Uoči utakmice Cico Kranjčar najavio je da će odmoriti dio glavnih igrača kako bi ih sačuvao za uzvrat u Europi protiv Dinamo Tbilisija.


Stadion: Maksimir

Glavni sudac: Marko Matoc (Zaprešić)

Pomoćnici: Dalibor Conjar (Osijek), Bojan Zobenica (Vinkovci)

Pročitajte više