Benayoun: Nije nikakva sramota izgubiti u Zagrebu

IZRAELSKI kapetan Yossi Benayoun smatra kako su engleski navijači i mediji pretjerali u napadima na izbornika Stevea McClarena, nakon što je engleska reprezentacija u posljednje dvije utakmice uspjela skupiti tek jedan bod.

"Steve McClaren je pod velikim pritiskom jer ljudi u Engleskoj od reprezentacije uvijek očekuju jako puno. Ali on je još novajlija na klupi reprezentacije i mislim da je zaslužio malo više vremena. Siguran sam da će uskoro početi pokazivati rezultate. Dokazao je da je dobar trener kad je odveo Middlesbrough do finala Kupa UEFA i siguran sam da će Engleska uskoro početi pobjeđivati", kaže Benayoun, ali ipak dodaje: "Ali tek nakon subote."

Benayoun ne smatra da su loši rezultati pravi pokazatelj engleske igre, iako Gordi Albion za pobjedu ne zna već četiri utakmice. 26-godišnji Izraelac ipak priznaje kako je na Englezima sad veliki pritisak, što bi Izraelcima ovaj vikend moglo ići u korist.

"Engleska nije igrala loše. Ako pogledate njihove utakmice, jedini rezultat koji se stvarno može smatrati lošim je remi protiv Makedonije, s obzirom da su ipak svi očekivali pobjedu kod kuće. Hrvatska je vrlo zahtjevan protivnik i nije nikakva sramota izgubiti u Zagrebu. Nije iznenađujuće izgubiti na Maksimiru. Engleska ima kvalitetne igrače, koji znaju igrati važne utakmice, ali ovaj bi pritisak na njih mogao negativno utjecati", rekao je Benayoun za Press Association.

Utjecajni izraelski nogometni agent Pini Zahavi ipak ima malo drukčije mišljenje. Zahavi smatra da će engleski mediji McClarenu "popiti krv" ukoliko izgubi od Izraela.

"McClaren će zadržati posao čak i ako ne dobije utakmicu, ali mislim da će mu engleski mediji u tom slučaju popiti krv", rekao je Zahavi za izraelske medije. Zahavi je također objasnio kako je loša igra koju Englezi pokazuju u posljednje vrijeme rezultat nekompatibilnosti između Stevena Gerrarda i Franka Lamparda, a dodaje i kako je reprezentaciji uvelike naštetio odnos igrača prema bivšem kapetanu Davidu Beckhamu.

"O tome se nikad ne priča, ali mnogi su engleski reprezentativci bili ljubomorni na Beckhama i na status koji je on imao u momčadi. To je samo jedna od mnogih stvari koje su naštetile Engleskoj. Mislim da je baš zbog toga McClaren odlučio isključiti Beckhama iz reprezentacije, ali pravu ćemo priču saznati tek kad i ako nam je ispriča bivši izbornik Sven Goran Eriksson. U reprezentaciji postoji mnogo unutarnjih problema koje treba izgladiti", govori Zahavi.

P.V.
Foto: AFP

Pročitajte više