Benfica i Sporting remizirali u lisabonskom derbiju s četiri gola

Foto: EPA-EFE

U DERBIJU 16. kola portugalskog nogometnog prvenstva Benfica i Sporting su na stadionu Luz odigrali 2:2. Gosti su dva puta vodili, no Benfica se dva puta vraćala. Sporting je poveo u 27. minuti autogolom Alexandera Baha, a deset minuta kasnije izjednačio je Goncalo Ramos.

U 53. minuti Sporting je drugi put stigao do vodstva golom Pedra Goncalvesa iz kaznenog udarca. Međutim ni ovoga puta Sportingova prednost nije dugo trajala. U 64. minuti je Ramos izjednačio svojim drugim golom. Hrvatski nogometaš Petar Musa nije nastupio za Benficu koja vodi na ljestvici s 41 bodom.

Braga je druga s 37 bodova, Porto ima 33, a Sporting 29 bodova. No Porto ima i susret manje. Benfica ove sezone ima priliku osvojiti prvi naslov prvaka nakon 2019. godine. U međuvremenu je Sporting uzeo jedan, a Porto dva.

Ekipa njemačkog trenera Rogera Schmidta, koji je ljetos stigao u Lisabon iz PSV-a, donedavno je bila među rijetkima neporaženima u Europi, ali onda ju je nadjačala Braga. Benfica je sjajno igrala i u Ligi prvaka, gdje ju u nokaut-fazi čeka Club Brugge.

 

Pročitajte više