TRANSFERI

Benfica zaradila ogroman novac na Joviću, a on tamo jedva da je igrao

Foto: EPA-EFE

LUKA JOVIĆ novi je igrač Real Madrida. Za negdje između 60 i 70 milijuna eura sjajni srpski napadač preselit će iz Eintrachta u Madrid u najvećem transferu u povijesti za jednog igrača s prostora bivše Jugoslavije.

Veliki dio tog transfera dobit će i portugalska Benfica. Oni imaju čak 30% prava od Jovićevog prelaska u Real. S obzirom na to da točna odšteta još nije poznata (neki govore 60 milijuna, neki tvrde da je iznos od 70 milijuna) tako bi se i dio njihovog kolača mogao mijenjati. Unatoč tome, sigurno će imati dobru zaradu za igrača koji nikada nije dobio pravu priliku u njihovom klubu. Već su zaradili sedam milijuna eura kada je Eintracht aktivirao klauzulu o otkupu Jovićevog ugovora nakon što je Srbin neko razdoblje u Frankfurtu proveo na posudbi.

A za to što je Jović postao igrač, zaslužan je Niko Kovač. On je, dok je trenirao frankfurtski klub, spasio napadača koji je u zimskom prijelaznom roku 2016. došao u Benficu, nakon čega je idućih godinu i pol igrao za B momčad Benfice, dok je za prvi sastav upisao samo dva nastupa. Kovač ga je preporodio, a konačnu eksploziju doživio je ove sezone nakon što je Kovač otišao u Bayern.

Zabio je 27 golova uz 7 asistencija u 48 nastupa u svim natjecanjima. Najveći uspjeh svakako je ulazak u polufinale Europa lige, gdje je Eintracht nesretno izgubio od Chelseaja na penale.

Pročitajte više