Benitez odlučio: Za Niku Kranjčara - Crouch plus sedam milijuna funti

BRITANSKI People u nedjeljno jutro ponudio je ekskluzivu; Liverpool će Portsmouthu prepustiti Petera Croucha i barem sedam milijuna funti u zamjenu za našeg reprezentativca Niku Kranjčara!

Da je glavni kreator Redknappove momčadi spreman za veće domete od ipak limitiranog Portsmoutha postalo je jasno čim se u potpunosti adaptirao na engleski nogomet. Interesirao se Arsene Wenger, kalkuliralo se i s iznosima do 20 milijuna eura, a jutro nakon što je na Wembleyju osvojio najveći trofej u svojoj karijeri, Niko se probudio kao meta Rafe Beniteza.
Povratak Croucha na južnu obalu Otoka praktički je riješena stvar, a Redknapp se s velikanima s Anfielda uspio dogovoriti odštetni iznos od osam milijuna funti.

No, Benitez je smislio drugačiji plan, donosi People. Uz Croucha na Fratton Park želi iskrcati i određenu količinu funti kako bi u svoje redove doveo kreativca koji Redsima silno nedostaje.
Redknapp je svjestan da klub ne može ostati hladan na ples milijuna, uostalom, radi se o vrlo dobrom poslu, s obzirom da su za Kranjčara prije dvije godine izdvojili svega 3,5 milijuna funti. Britanski mediji tvrde kako će klub u vlasništvu Alexandrea Gaydamaka za Kranjčara tražiti sedam milijuna funti i Petera Croucha.

Benitez želi i mora osnažiti svoju ekipu za predstojeću sezonu. Peterostruki europski prvaci ponovo žele do najvećih dometa u Ligi prvaka, ali i u Premiershipu, a za to im je prijeko potreban kreativac koji će povezati redove i skinuti teret s leđa Fernanda Torresa. Neko vrijeme kao potencijalno pojačanje u tom smislu spominjao se i Ivan Rakitić, a Benitezovu je pažnju prije transfera u Tottenham privukao i Luka Modrić.

Iako Kranjčar u reprezentaciji i Portsmouthu igra na lijevoj strani veznog reda, za pretpostaviti je da bi ga Benitez pomaknuo malo udesno, suprotno od Ryana Babela. Otočki tisak dodaje kako će se Benitez vjerojatno zahvaliti Jermaineu Pennantu, dok će se svim silama boriti da na Anfieldu zadrži svog trkača Xabija Alonsa, kojeg vabe Barcelona i Real Madrid.

D.R.
Foto: AFP

Pročitajte više