BERLUSCONI NAJAVIO "Opet ću kupiti Milan"

Foto: AC Milan

PRIJE godinu dana Silvio Berlusconi prodao je Milan poslije 31 godinu. Talijanski političar tvrdio je kako se ne može više natjecati s bogatim europskim klubovima te kako Rossonerima treba novi vlasnik koji će ih vratiti u svjetski vrh. 
 
Nakon dugog procesa na kraju je kineski konzorcij Rossoneri Sport Investment Lux za 740 milijuna kupio talijanskog velikana, a Berlusconi odstupio nakon 29 osvojenih trofeja s velikanom sa San Sira. Ispred konzorcija je često osporavani Yonghong Li, koji je prošlog ljeta na pojačanja (11 novih igrača) uložio 231,2 milijun eura.
 

 
Međutim, momčad se tražila u prvom dijelu sezone, izgubila sve derbije s Vincenzom Montellom na klupi, a nakon njegovog otkaza ekipu je preuzela legenda Gennaro Gattuso i donekle popravila stvari te je odveo Milan u finale talijanskog kupa (9. svibnja u Rimu protiv Juventusa), ali nije uspio izboriti Ligu prvaka.
 
Tako će ponos Lombardije petu sezonu zaredom propustiti Ligu prvaka, koju je osvajao sedam puta u povijesti, najviše nakon Real Madrida (12). Tijekom godinu dana talijanski mediji su često pisali kako Yonghong Li zapravo nema novac kojim bi vratio Milan gdje je obećao, a tu je i dug prema fondu Elliott te problemi s UEFA-om zbog kršenja financijskog fair-playa.
 
Sve to znači kako bi Kinez mogao prodati Milan, a zainteresirani su šeik iz kraljevske obitelji i dioničar Arsenala, ali i - Silvio Berlusconi, koji je senzacionalno najavio kako bi opet mogao kupiti klub.
 
"Nakon izbora u Italiji moja Forza Italia osvojila je samo 14-14,5 posto glasova. Našim istraživanjima stigli smo do nekoliko odgovora zašto je to tako. Treća stvar zbog koje ljudi nisu glasovali za mene je ta što sam prodao Milan. Navijači Milana smatraju da sam prodao Milan i odnio novac kući, te da sam ja krivac što je njima teško i bolno gledati ovakav Milan", otkrio je Berlusconi istraživanja, a onda dodao...
 
"Ako se ovako nastavi, prije ili kasnije kupit ću Milan!", ispalio je kontroverzni 82-godišnji Silvio.  

<br>

Pročitajte više