BESPLATNIH 11 Donose milijune, a ne koštaju ni kune

Foto: Guliver Image/Getty Images

POSLJEDNJI dan lipnja je mnogim igračima i posljednji dan pod ugovorom. Neki se raduju raskidima suradnje i pronalasku novih klubova, dok drugi odlaze kao odbačeni. 
 
Od 1. srpnja mogu se BESPLATNO dovesti velike zvijezde, od čega nekoliko njih spada i u najveće nogometne zvijezde posljednjeg desetljeća. Za njih nije potrebno platiti odštetu, novim klubovima mogu donijeti milijune od sponzora, prodaje dresova, rezultatima ili od novog transfera, potrebno je imati "tek" novac za njihovu plaću...
 
Ovako izgleda idealnih 11 sastavljenih od nogometaša koji u noći s petka na subotu ostaju bez kluba i izlaze na tržište slobodnih nogometaša:
 
Vratar - Iker Casillas
 
Legendarni vratar Reala od 2015. godine, kada je potjeran iz svog kluba, bio je u Portu, ali na golu portugalskog kluba više ne želi biti. Iz Portugala 36-godišnjak planira u Premierligu.
 
 
 
Obrana - Pepe
 
Još jedna legenda Reala je slobodna ovog ljeta. Tražio je dvogodišnji ugovor, Madriđani su mu nudili jednogodišnji pa je nakon 10 godina došlo do rastanka. Karijeru bi mogao nastaviti u PSG-u, Bešiktašu ili nekom drugom klubu koji će sljedeće sezone igrati u Ligi prvaka.
 
 
 
Obrana - John Terry
 
Od Chelseaja, u kojem je bio od 2006. godine, oprostio se u pobjedi 5:1 protiv Sunderlanda. Čak je njegova posljednja utakmica bila pod istragom jer su mnogi zaradili na kladionici kladeći se da će Terry izaći u 26. minuti, jer je 26 broj koji je nosio u Chelseaju. Vjerojatno će karijeru i dalje nastaviti u Premierligi, ponuda ima.
 
 
 
Obrana - Gael Clichy
 
Otpisan od Pepa Guardiole napušta Manchester City, klub za koji Katalonac smatra da nikad i nije bio dovoljno dobar. Navodno će priliku iskoristiti Liverpool i ponuditi mu dvogodišnji ugovor.
 
 
 
Desni bočni - Jesus Navas
 
Čovjek koji je odigrao čak 183 utakmice u posljednje četiri sezone, a posljednji ligaški gol je postigao još u siječnju 2014. godine. Prošle sezone je igrao na poziciji desnog beka i upisao dvije asistencije u 35 utakmica, ali je pokazao da i dalje za njega ima mjesta u većim europskim klubovima. Prije Cityja je igrao u Sevilli, a tamo bi 31-godišnji krilni nogometaš i mogao nastaviti karijeru.
 
 
 
Lijevi bočni - Zoran Tošić
 
Nakon sedam godina u CSKA iz Moskve nije produžio ugovor i bivši nogometaš Manchester Uniteda postaje slobodan igrač. Može se koristiti na svim krilnim pozicijama, nije prestar (30 godina), a novi klub bi mu mogao biti Galatasaray ili Bešiktaš.
 
 
 
Veznjak - Sulley Muntari
 
Još jedan od prerano otpisanih nogometaša. Iako ima 32 godine i iako se nije naigrao prošle sezone, Muntari se ne predaje. Poručio je da traži novi klub koji će igrati europska natjecanje te da će se nakon tri godine pokušati vratiti u reprezentaciju Gane.
 
 
 
Veznjak - Charlie Adam
 
Nakon pet godina Charlie Adam, sin nekadašnjeg škotskog nogometaša Charlesa Adama, odlazi iz Stokea. Bivši veznjak Glasgow Rangersa i Liverpoola mogao bi se vratiti u Škotsku i karijeru nastaviti u Dundeeju. 
 
 
 
Veznjak - Lucas Leiva
 
Istekao mu je ugovor s Liverpoolom za koji je prošle sezone odigrao 30 utakmica. Brazilski veznjak je na raskrižju - ostati u Europi (navodno su zainteresirani neki turski klubovi) ili se vratiti u domovinu i nositi dres Gremija, iz kojeg je prije deset godina otišao na Anfield.
 
 
 
Napadač - Zlatan Ibrahimović
 
Uvjerljivo najveće ime na ovom popisu. Ozlijeđen, ne zna se uopće kad će se i koliko spreman vratiti nogometu, ali ima desetine ponuda. Zlatan bi tek u siječnju mogao objaviti gdje će nastaviti karijeru - ostati u Unitedu, otići u Atletico ili možda u MLS ligu...
 
 
 
Napadač - Mirko Vučinić
 
Da, Mirko Vučinić je slobodan igrač nakon tri godine u Al Jaziru, u koju je otišao iz Juventusa. Crnogorski nogometaš još ne zna gdje će nastaviti karijeru, teško je vjerovati da će mu neki ozbiljniji klub ponuditi ugovor, a spominje se povratak u Lecce.
 
 
 

Pročitajte više