Bespoštedna utrka za OI: 400 tisuća Madrižana formirala ljudski mozaik

STOTINE tisuća građana Madrida formirali su "ljudski mozaik" na ulicama svoga grada kako bi pomogli u utrci za domaćinstvo Olimpijskih igara. O domaćinu će Međunarodni olimpijski odbor odlučiti u petak na sjednici u Kopenhagenu, a osim Madrida kandidati su Rio de Janeiro, Chicago i Tokio.

Procjenjuje se da je više od 400 tisuća ljudi sudjelovalo u ovom neobičnom performansu na Plazi Cibeles gdje se tradicionalno slave naslovi Real Madrida. Građani su, kako bi pokazali koliko im je stalo do domaćinstva, držanjem kartona u četiri različite boje napravili ljudski mozaik simbolizirajući kandidaturu.

"Ovo što se danas dogodilo je vrlo bitno za madridsku kandidaturu jer smo poslali snažnu poruku ne samo članovima Međunarodnog olimpijskog odbora, već cjelokupnom olimpijskom pokretu. Pokazali smo kako ovaj grad voli sport i želi Igre",  izjavio je madridski gradonačelnik Albert Ruiz-Gallardon.

Upravo snažnu podršku stanovništva, ne samo Madrida, već cijele Španjolske, čelnici kandidature vide kao svoj veliki adut u utrci s Chicagom, Rio de Janeirom i Tokijom.

A u sklopu promocije kandidature u nedjelju se simboličnih 2016 golfera upisalo u Guinnessovu knjigu rekorda. Oni su u gradskoj okolici točno u istom trenutku ispucali 2016 loptica.

Pročitajte više