BiH je pobijedila. Predsjednik Vico zagrmio: "Dupla premija, a možda i trodupla!"

Screenshot: Facebook

BOSNA I HERCEGOVINA odlično je otvorila kvalifikacije za Euro 2024. U Zenici je pobijedila Island (3:0) u prvoj službenoj utakmici pod novim izbornikom Farukom Hadžibegićem, a nakon utakmice ionako sjajnu atmosferu u svlačionici pojačao je dolazak Vice Zeljkovića, predsjednika Nogometnog saveza BiH.

Kada je on ušao u kabinu, kapetan reprezentacije Edin Džeko počeo je navijanje, a Sead Kolašinac je s mobitela pustio "Helikopter", veliki hit folkera Fazlije, i to dio pjesme kada pjeva "para kofer, para kofer". Poruke su bile jasne, igrači su njima od predsjednika tražili ono što je on onda morao obećati:

"Momci, čestitam. Za pobjedu večeras dupla premija, ako ne izgubimo protiv Slovačke - dupla premija, a ako pobijedimo Slovačku - trodupla premija!" Na ove Zeljkovićeve riječi nastao je delirij među reprezentativcima BiH. Oni nakon trijumfalnog otvaranja kvalifikacija u nedjelju gostuju kod Slovačke, koja je u prvom kolu igrala bez golova protiv Luksemburga.

U preostaloj utakmici skupine Portugal je pobijedio Lihtenštajn 4:0. Ako BiH i ne uspije osvojiti jedno od dva prva mjesta skupine te tako osigurati izravni plasman na Euro, ima osigurano doigravanje za EP zbog sjajnog rezultata u Ligi nacija. 

 

Pročitajte više