Bijesni Makedonci: IHF mafijo!

NITI dalje se ne smiruju reakcije na prekjučerašnju utakmicu Makedonije i Norveške. Bijesni makedonski mediji utakmicu su proglasili krađom, a Međunarodnu rukometnu federaciju -  mafijom. Tvrde da im je pobjeda ukradena po nalozima IHF kako jedna mala balkanska država slučajno ne bi niti došla u kombinacije za polufinale.

"Suci  u bili odlučujući faktor koji je presudio pobjednika, a publika je vikala 'IHF mafijo'. Ponovno je IHF u posljednji trenutak prije starta utakmice promijenio suce (što je ilegalno) kako bi bili sigurni da će suditi onako kako im se naredi", piše MINA i dodaje:

"To su isti oni portugalski suci koji nam nisu uspjeli ukrasti pobjedu protiv Poljske, pa su očito dobili drugu priliku. Ovaj su put sudili na način koji u pitanje uopće nije dovodio tko će pobijediti. Kad su Norvežani napadali tolerirali su im se prekršaji. Isto je bilo i kada su se branili, a Makedonci su imali upravo suprotan tretman. Na koncu su Portugalci izgledali presretno zbog posla koju su napravili."

"Roca postavlja suce kako mu je volja"

Makedonci su i jučer doživjeli poraz od Danske i potpuno se oprostili od svih šansi za polufinale, jednako kao i Srbija. Posljednje kolo odredit će tko će od četvorke Danska, Njemačka, Poljska i Norveška u završnicu. Za sada su u najboljoj situaciji Danci sa 6 bodova, Nijemci imaju bod manje, a Poljaci i Norvežani su na četiri. MINA je raspalila i po dvojcu koji vuče konce svjetskog rukometa, predsjedniku IHF-a Hasanu Mustafi i njegovom tajniku Španjolcu Roci. Tvrde da se u Hrvatskoj manipulira izborom sudaca jednako kao što se to činilo i u Pekingu.

"IHF kontroliraju dva čovjeka Hasan Mustafa i njegov tajnik Roca. Obojicu se optpužuje za diktaturu i vođenje Federacije kao da je njihova mala tvrtka. I na Olimpijskim su igrama manipulirali sucima, a slično se događa sada i u Hrvatskoj. U Pekingu se takva praksa događala u čak 60 posto slučajeva i suci koji su sudili određene utakmice nisu izabrani od IHF-ove Sudačke komisije. Roca i sada u Hrvatskoj radi istu stvar - svojevoljno određuje tko će suditi koju utakmicu."

Nijemci moraju do finala

Komentirajući utakmicu njemačke reprezentacije bivši hrvatski izbornik i veliki rukometni stručnjak, Velimir Kljaić, u više je navrata ustvrdio kako najveći vjetar u leđa puše Nijemcima pošto njihovi sponzori financiraju velik dio budžeta IHF-a. I Makedonci imaju sličnu teoriju i prognoziraju da će "Elf" do finala.

"Dvije velike njemačke kompanije glavni su sponzori IHF-a i gotovo je sigurno da će Njemačka morati do finala."

M.P.
Foto: Pixsell, Index

Pročitajte više