jürgen klopp

Bild: Klopp bi 2022. mogao otići iz Liverpoola i postati njemački izbornik

Foto: Reuters

NJEMAČKI list Bild objavio je danas na naslovnici sportskog priloga da bi Jürgen Klopp uskoro mogao napustiti Liverpool.

Njemački trener je na Anfieldu od 2015. godine. Prije dvije godine donio je Liverpoolu naslov prvaka Europe, a prošle sezone vratio mu je naslov prvaka Engleske nakon točno 30 godina.

No Liverpool ove sezone izgleda očajno, nema nikakve šanse obraniti naslov, a morat će se dobro pomučiti da dohvati jedno od prva četiri mjesta koja vode u Ligu prvaka. 

Klopp ima ugovor s Liverpoolom do 2024. godine, ali Bild smatra da je teško očekivati da će odraditi čitav ugovor u Premiershipu. Za takav rasplet Bild daje samo 30 posto šanse, a najviše, čak 68 posto, ima rasplet u kojem Klopp sljedećeg ljeta odlazi iz Liverpoola i preuzima njemačku reprezentaciju nakon SP-a.

"Kad god završila njegova vladavina u Liverpoolu, Klopp će se prije ili poslije vratiti u Njemačku. Jako mu je zanimljiva pozicija izbornika, osobito jer je Njemačka 2024. domaćin Europskog prvenstva. Moguće je čak da ode i ovog ljeta iz Liverpoola, ali za to ima jedan posto šanse", stoji u Bildovu tekstu.

Pročitajte više