HAJDUK

Bild: Vušković je jedan od najboljih braniča lige. Kažu da mu je brat veći talent

Foto: Robert Matić/Hajduk

LUKA VUŠKOVIĆ je jučer postao najmlađi igrač koji je ikad zaigrao za Hajduk, ali ne u službenoj utakmici. Vušković, branič rođen 24. veljače 2007., ušao je u igru u 60. minuti prijateljske utakmice protiv Uranije u Baškoj Vodi (4:1). On je mlađi brat Marija Vuškovića, nekadašnjeg prvotimca Hajduka koji igra za HSV u 2. Bundesligi.

O debiju Luke Vuškovića danas je pisao i Bild. "Mario Vušković je jedan od najboljih braniča lige. Dođe li do transfera, idućeg ljeta mogao bi HSV-u donijeti više milijuna eura", piše njemački medij pa nastavlja: "Još jedan Vušković raste u njegovoj sjeni. Brat Luka, također stoper, upravo je debitirao za splitski Hajduk."

Luka Vušković je tako s 15 godina, sedam mjeseci i jednim danom postao rekorder splitskog kluba. Kad je riječ o službenim utakmicama, rekorder je Veljko Poduje, koji je 1922. godine u prvenstvu Splitskog nogometnog podsaveza zaigrao s 15 godina i 247 dana. 

"Možda završi u HSV-u kao Mario"

"Stručnjaci kažu da je Vušković (Luka, op. a.) blagoslovljen s još više talenta od starijeg brata. Možda završi u HSV-u kao Mario", zaključuje Bild. Ugovor Marija Vuškovića s HSV-om vrijedi do 2025. godine.

 

Pročitajte više