Bilić na vagi: Indexovi posjetitelji podijeljeni o tome treba li ostati

VIŠE od 10 tisuća posjetitelja našeg portala glasalo je u anketi o tome kakva bi trebala biti budućnost prvog čovjeka nogometne reprezentacije.

Ovako veliki broj "glasača" pokazuje kako Bilićeva sudbina i stanje u kakvom se nalazi nogometna reprezentacija pred neizvjesnu borbu za dodatne kvalifikacije za SP, više od ičega intrigira poklonike sporta, a rezultati su pokazali zanimljivu polarizaciju "biračkog tijela".

Njih točno 49,11 posto se odlučilo za opcije koje Biliću jamče dugotrajno ('Trebao bi otići kad želi' - 28,20 posto) i doživotno ('Treba ostati izbornik zauvijek - 20,91 posto) obnašanje izborničke funkcije.

Ovo dokazuje kako Bilić još visoko kotira među nogometnom publikom, iako reprezentacije već više od godinu dana ne igra baš impresivno, a u tom razdoblju smo od Engleza doživjeli dva katastrofalna poraza i kompromitirali odlazak na SP jer podsjetimo, Bilić i njegovi izabranici više ne ovise samo o sebi. Ako i pobjedimo u Kazahstanu za mjesec dana, to nam ne jamči "baraž" ukoliko Ukrajina pobijedi rasterećenu Englesku.

Sigurno upravo to Biliću zamjera neznatno brojnija "negacijska skupina" (49,89 posto) koja je sa skoro pet tisuća glasova izglasala nepovjerenje Biliću odmah (15,47) ili u slučaju neodlaska na Svjetsko prvenstvo (35,42 posto).

Pročitajte više