Bilić: Neće nas prebaciti pamet, znamo da smo jaki

NAŠI NOGOMETAŠI zajedno s izbornikom netom nakon utakmice u izjavama za RTL nisu krili oduševljenje, niti nadu da na Euru možemo napraviti dobar rezultat.

"Slavit ćemo u drugom mjesecu"

"Bilo mi je dosta teško ovih zadnjih dva-tri dana. Bio sam prehlađen i nisam ni znao hoću li biti spreman. Ali izbornik mi je dao povjerenje, a ja sam se dobro osjećao. Kad sam ulazio samo mi je rekao da dam sve od sebe. Nikad se ne zna što će se događati na terenu ", rekao je Petrić. "Mislim da ne trebamo pričati o tome jesu li Englezi zaslužili ili nisu. Bitno je da smo mi zaslužili. Pokazali smo svima da možemo protiv njih i na Wembleyu. A kako će biti na Euru? To uvijek ovisi o formi, kakvi ćemo biti iduće godine, ali pokazali smo kvalitetu za uspjeh",  rekao je Petrić.

"Očekivali smo da će biti teško, ali svaka čast svima. Svaka čast navijačima. Zasluženo smo pobijedili, bili smo bolji i prikazali smo ljepši nogomet. Oni su samo nabijali loptu. Imamo moral, imamo strašne dečke, svaka čast. Teren je bio težak, klizav, tvrd, ali dobro smo se prilagodili. Nećemo slaviti, jedan dio nas ide za Zagreb, drugi ostaje tu. Idemo u svoje klubove i kad se opet nađemo u drugom mjesecu sve ćemo nadoknaditi", rekao je naš kapetan.

Asanović: Nemam riječi

"Nakon ovih 90 minuta mislim da smo odigrali jednu perfektnu utakmicu. U svakom dijelu igre vidjelo se da znamo što hoćemo. I kod rezultata 2:2 vidjelo se da oni nemaju ideje za nas. Nemam puno riječi, svaka čast igračima koji su trajali godinu dana u jednom kontinuitetu. Na Wembleyu su pokazali da su fantastični. Bitno je da smo otišli tamo gdje nam je mjesto. Pustite nas da guštamo sad malo. Navijači su bili fantastični, svaka im čast",  rekao je Asanović u studiju RTL-a na Wembleyu.

Bilić: Znamo da smo jaki

"Drago mi je zbog suradnika, navijača, a najviše zbog igrača koji se vesele kao mala djeca. Odigrali su jednu vrhunsku predstavu. To su veliki igrači, jumbo-jet igrači. Nevjerojatni su. Po važnosti utakmice je kao da se igralo za medalju. Trebalo bi spustiti malo očekivanja jer se kod nas ide u ekstreme. Imamo sreće što smo mi hladne glave. Mi znamo točno što trebamo napraviti da idemo dalje, mi to radimo iz treninga u trening.  Mi ćemo sve ovo dobro analizirati, neće nas prebaciti pamet, ali nećemo ni bježati od saznanja da smo jaki",  rekao je Bilić.

Pročitajte više