Bilić: Ovo je sve, samo ne pucanje iz prazne puške

NAŠI reprezentativci jutros su nešto iza 9 sati krenuli s Plesa za London,  gdje ih sutra očekuje povijesna utakmica na Wembleyu protiv Engleske.

Prije samog polaska upriličena je i pres konferencija, gdje su igrači i stručni stožer podijelili s nacijom svoj veliki optimizam

"U srijedu ćemo dati sve od sebe da napravimo dobar rezultat. Siguran sam da će biti vrlo teško, ali imamo i mi vrlo dobru momčad. Ovo je sve, samo ne pucanje iz prazne puške, imamo i mi svoje adute",  započeo je press konferenciju na zagrebačkom aerodromu Pleso izbornik Slaven Bilić.

U kadru reprezentacije imamo nekoliko vrlo mladih nogometaša, koji bi mogli eventualno biti iznenađeni i zaprepašteni atmosferom na Wembleyu

"Moje igrače ništa ne impresionira. Čak i ovi mlađi igraju u velikim klubovima i navikli su na užarene atmosfere i velike stadione, time su izgradili poželjan i čvrst karakter",  dodao je Bilić.

Travnjak u Čatežu bio je blatnjav, nikakav, stoga svi s nestrpljenjem iščekuju pod nogama onu skupu i mekanu englesku travu

"Modrić je jučer rekao: Kad se iz ovog blata u Čatežu zatrčimo po onom predivnom travnjaku na Wembleyu, gdje će nam biti kraj! To je uistinu tako. Moram dodati kako se Englezi sada sigurno nose s velikim pritiskom, čak većim nego mi u Zagrebu. Oni trebaju dobar rezultat, inače ispadaju s Eura",  napominje izbornik Bilić.

Plan igre isti je kao i uvijek -  pametna kohezija

"Očekujem da ćemo se jednom kohezivnom igrom i bez srljanja nametnuti na terenu. Engleze treba držati što dalje od gola. Naravno očekujem da će Englezi jurnuti od prve minute, ali ni oni neće samo srljati, preiskusni su", ističe Bilić.

Za kraj par riječi rekao je i kapetan reprezentacije Niko Kovač

"Ovo je jedna velika utakmica u jednom velikom gradu, u zemlji koja je izmislila nogomet. Iznimno smo motivirani  da napravimo dobar rezultat, a posebno mi je drago što ovakva utakmica dolazi pred kraj moje duge karijere, možda kao veliki oproštaj. Englezi su dobra momčad, ali sigurno da ima i još boljih na Europskom prvenstvu, stoga će nam ova utakmica biti odličan pokazatelj gdje smo",  istaknuo je Niko Kovač.

V.B.
Foto: H.P.

Pročitajte više