Bilić u izvješću podvukao ime Vedrana Ćorluke

VEĆ JE opjevana rečenica s kojom je Slaven Bilić započeo svoje izvješće o radu u kvalifikacijama za SP. No, da izbornik ne smatram da je i zaista isključivi krivac za neuspjeh, sugeriraju i detalji izvještaja koji je predočio oduševljenim članovima nogometne vlade.

U tekstu je opisao sve detalje kvalifikacija od prve utakmice s Kazahstanom do posljednjeg kola i pobjede u Astani. Napisao je koliko je problema imao s ozljedama pojedinih igrača i upravo je ozljede naveo kao glavni razlog loših rezultata i što izabrana hrvatska vrsta neće vidjeti Južnu Afriku, piše Večernji list.

Bilić je sebe okrivio zbog loše pripreme utakmice s Englezima na Maksimiru u kojoj je Capello odnio uvjerljivu pobjedu. Nije bio zadovoljan kako je psihološki pripremio igrače za tu utakmicu.

"Capello se dobro pripremio za Maksimir. Iznenadio me Walcottom, a Pranjić ga nije mogao zaustaviti jer je stajao predaleko", napisao je izbornik.

U drugoj utakmici s Englezima Bilić zbog kartona nije mogao računati na Ćorluku i to smatra glavnim razlogom što su "Vatreni" osramoćeni na Wembleyju.

"Jako sam bio ljut na Ćorluku. On je i inače nervozan, a tim kartonom nas je doveo u tešku situaciju. Na tome ćemo morati poraditi", kazao je Bilić.

Ipak, teško se oteti dojmu da i bez Tottenhamova beka Hrvatska može i mora odigrati bolju, borbeniju utakmicu nego što je igrala u Engleskoj. Igrači koje je izbornik izveo na travnjak bili su predodređeni da igraju defanzivno.

"Nakon što je Ćorluka otpao, mogao sam staviti Čalu koji mi se tada nije činio spreman. Pokrivač je na treninzima djelovao sigurnije, rekao sam mu što treba raditi protiv Engleske, ali nije uspio", rekao je Bilić.

O sukobu između igrača i o noćnom izlasku reprezentativaca u Rovinju Bilić nije ništa napisao.

Pročitajte više