Bilić: Uistinu bi bio neuspjeh da se ne kvalificiramo na EP

DANAS je kući Hrvatskog nogometnog saveza, u Rusanovoj ulici, održana press konferencija na temu prijateljskog susreta naše reprezentacije i Norveške 7. veljače u Rijeci.

Konferenciji su nazočili svi članovi stručnog stožera (Bilić, Jurčević, Asanović i Prosinečki), kao i glavni tajnik HNS-a, Zorislav Srebrić, koji je i počeo konferenciju s uvodnim govorom.

Srebrić je istaknuo kako se radi punom parom da bi na Kantridi obje reprezentacije ugodno boravile, dok je posebna pažnja usmjerena obnovi riječkog travnjaka, koji je donedavno bio u vrlom lošem stanju.

"Prije nekoliko dana posjetili su nas predstavnici Norveške i vrlo su zadovoljni uvjetima koji su ih dočekali kao i tretmanom koji smo im pružili, a koji će biti pružen i njihovim reprezentativcima još u boljem izdanju." - započeo je Srebrić.

Desetak minuta kasnije riječ je dobio izbornik hrvatske reprezentacije, Slaven Bilić.

"Evo, kao što vidite nastavljamo s poslom nakon pauze, iako smo i u ovom periodu bez utakmica obavili mnogo poslova i razgovora s igračima. Naravno sada smo, isključivo zbog svoje krivice, u sasvim drugom položaju nego kada sam ja tek došao za kormilo reprezentacije. Zbog dobrih dosadašnjih igara sada svi od nas očekuju samo pobjede i odlične igre, a mi se moramo potrudit najviše što možemo da ih ne razočaramo." - rekao je Bilić.

Izbornik smatra da je utakmica s Norveškom vrlo kvalitetna provjera iako Norvežani ne prakticiraju sličan sustav igre kao naši skorašnji protivnici u kvalifikacijama Makedonci i Izraelci.

"Norveška je vrlo jak protivnik koji ne poznaje prijateljske utakmice. To je vrlo kvalitetna momčad i morat ćemo se potruditi da ih nadigramo. Oni će za ovu prijateljsku utakmicu imati mini pripreme od desetak dana što je gotovo dvostruko više od nas, što je samo još jedan dokaz koliko oni ozbiljno shvaćaju ovu utakmicu.

Za kraj izbornik je poručio naciji: "Iako mi je to teško izreći, a svi to očekuju da kažem, reći ću: Bio bi uistinu veliki neuspjeh da se ne kvalificiramo na EP."

V.B.
Foto: M.P.

Pročitajte više