Bilićev debakl u "Realu Arabije": Sedmi poraz u deset utakmica za dno tablice

Foto: Gulliver / Getty Images

AL-ITTIHAD, velikan iz Saudijske Arabije, doveo ga je kao spasitelja i bogovski platio. Dva i pol mjeseca kasnije, Slaven Bilić je od mogućih 30 bodova osvojio pet. U deset utakmica ima samo jednu pobjedu, dva remija i čak sedam poraza. Novim neuspjehom, 0:1 od Al-Ettifaqa, na polovici prvenstva zakucan je na dno tablice. 

Bilićeva momčad u 15 kola osvojila je samo šest bodova. U prvih pet kola uzela je tek jedan, zbog čega je smijenjen dotadašnji trener, proslavljeni argentinski napadač Ramon Diaz. Bilić je doveden kako bi posrnulog diva Arabije, ali i nogometnu instituciju u tom dijelu svijeta, vratio na staze stare slave. 

Preuzeo je najstariji klub u Saudijskoj Arabiji, koji je osvojio osam naslova prvaka države, dva puta AFC Ligu prvaka te AFC Kup pobjednika Kupova. Bilić je trebao biti čovjek koji će razbuditi momčad i postepeno je vratiti u borbu za naslov prvaka, koji slavni arapski klub čeka od 2009. godine. 

Plaćen je sukladno Al-Ittihadovoj (sve)moći i zadatku koji je pred njega postavljen - tri milijuna eura godišnje. Ali, nakon spomenutog očajnog učinka u prvih deset utakmica na klupi saudijskog giganta, na polovici sezone je na predzadnjem mjestu, debelo u zoni ispadanja, osam bodova udaljen od doigravanja za ostanak u ligi, a opstanak mu bježi devet bodova.

Očito je dakle da je Al-Ittihad s Bilićem i bez njega u velikoj krizi, ali i da novi trener nije uspio donijeti preokret i preporod.

Evidentno je međutim još nešto; da se u Saudijskoj Arabiji radi sve kako bi se pomoglo palom gigantu.

Suci tako iz kola u kolo produljuju utakmice Bilićevog kluba, pokušavajući mu dati priliku da u beskrajno dugim nadoknadama zabije za barem bod.

U pretprošlom kolu Al-Ittihad je kod kuće od Al-Nasra gubio 2:1. Iako je četvrti sudac pokazao da će se igrat pet dodatnih minuta, to je preraslo u čak 12 minuta sudačke nadoknade.

Nije pomoglo Biliću, kao ni što mu prilikom hvatanja minusa u zadnjoj utakmici nije pomoglo ni što je ugledni srpski sudac Milorad Mažić pokazao da se igra šest minuta dodanog vremena. 

Rezultati by SofaScore

Pročitajte više