Bivši Dinamov talent zabio treći gol u Bundesligi, borba za ostanak se zakomplicirala

Foto: Getty Images/Guliver Image

JOSIP BREKALO, nekadašnji napadač zagrebačkog Dinama, zabio je svoj treći gol u Bundesligi i četvrti za Wolfsburg ove sezone. Njegova momčad je na domaćem terenu izgubila od HSV-a s 1:3 i tako ostala na 30 bodova, malo iznad zone ispadanja.


HSV, koji bi prvi put u povijesti u mogao ispasti iz Bundeslige, pobjedom se približio sigurnoj zoni i zakomplicirao borbu za ostanak. Poveli su iz penala u 43. minuti, Holtby je u sudačkoj nadoknadi prvog dijela povećao vodstvo, a u 78. minuti Brekalo je zabio za 1:2. Hrvatski nogometaš ušao je u igru na poluvremenu, a njegov udarac bio je i jedini udarac domaćih u okvir gola.

HSV je u sudačkoj nadoknadi izborio jedanaesterac, Kostićev udarac s bijele točke obranio je vratar "Vukova", ali Waldschmidt je utrpao odbijanac za konačnih 1:

FC Koeln je izgubio 3:2 od Freiburga i ima 22 boda na posljednjem mjestu. HSV je 17. s 28 bodova, Mainz ima 30 kao i Wolfsburg, a Freiburg je na 33 boda. Još su dva kola do kraja.

Drugoplasirani Schalke je kod kuće protiv Borussia Moenchengladbach odigrao 1:1, ali domaćini su od 12. minute imali igrača manje jer je isključen veznjak Nabil Bentaleb. Marko Pjaca ostao je na klupi za pričuve Schalkea.

Večeras Bayer Leverkusen dočekuje Stuttgart, a u nedjelju se sastaju Mainz - Leipzig, te Werder - Borussia Dortmund.


 

 
 

Rezultati by SofaScore

Pročitajte više