Bivši i sadašnji članovi Skupštine Srbije umiješani u sumnjive nogometne transfere?

NEKOLIKO bivših i najmanje jedan sadašnji poslanik Skupštine Srbije umiješani su u sumnjive nogometne transfere i mogli bi završiti u zatvoru u sklopu obračuna s nogometnom mafijom, otkriva Press.

"Imamo ozbiljne iskaze svjedoka da je jedan javnosti dobro poznat političar koji je bio i poslanik velike stranke u Skupštini sudjelovao u nelegalnim transferima novca preko Cipra", kazao je novinarima Press dobro informirani izvor, ali imena sumnjivih političara nije želio otkriti kako ne bi ugrozio istragu.

Jedan od osumnjičenih je, piše srpski list, svojevremeno bio visoki dužnosnik jednog prvoligaškog kluba i kao proviziju od prodaje dvojice igrača uzeo je više od 150 tisuća eura.

"Taj je poslanik Skupštine naplatio svoju političku zaštitu. On je garantirao svojim suučesnicima da će ih pokriti u slučaju ako se provede istraga o ovom sumnjivom dogovoru", kaže Pressov izvor i objašnjava kako će osumnjičeni bivši skupštinari idući tjedan biti pozvani na razgovor u policiju, a istraga protiv poslanika iz posljednjeg saziva Skupštine još je na nivou "osnovanih sumnji i prikupljanja obavještenja".

"Obračun s nogometnom mafijom nije ni slučajno završen! Varaju se oni koji misle da će, zbog pada vlade i izvanrednih izbora, stati obračun s kriminalom. Nova uhićenja tek će uslijediti. Početkom sljedećeg tjedna bi trebala biti uhićena još jedna krupna zvjerka, doista velik igrač".

Policija navodno trpi velike pritiske od strane pojedinaca bliskih vrhu vlasti da ne uhiti tog bivšeg visokog dužnosnika jednog beogradskog prvoligaša: "Pojedinci pokušavaju utjecati na nas kako bi spriječili uhićenje, ali to im neće proći. I ovako, preko novina, poručujemo im da se okane ćoravog posla i da nas niti ne pokušavaju spriječiti u obavljanju svog posla".

P.V.
Foto: AFP

Pročitajte više