Bivši predsjednik Chelseaja kupio Leeds

BIVŠI predsjednik Chelseaja Ken Bates kupio je za deset milijuna funti Leeds United, koji je prošle sezone ispao iz engleske Premier lige.

"Leeds je veliki klub. Nažalost zapao je velike probleme i ovo su teška vremena za klub. No, nadam se da ćemo se vratiti tamo gdje spadamo, u Premier ligu", izjavio je Bates.

Napomenuo je da namjerava otkupiti stadion na Elland Roadu, kojeg je Leeds prodao kako bi podmirio velike dugove. U 60-tima i početkom 70-tih Leeds je bio jedan od vodećih engleskih klubova, a prije samo tri i pol godine igrao je u polufinalu Lige prvaka.

No, zbog velike rastrošnosti, odnosno kupovine brojnih igračkih pojačanja zapao je u velike dugove koji su premašili sto milijuna funti. Na kraju su morali rasprodati sve igračke zvijezde, pa i stadion. Trenutni dug Leedsa procjenjuje se na 24 milijuna funti.

Bates je u ožujku prošle godine dao ostavku na mjesto predsjednika u Chelseaju. Prethodno je većinski vlasnički udjel prodao ruskom tajkunu Romanu Abramoviču. Na čelu Chelseaja, kojeg je kupio za samo jednu funtu, bio je 22 godine.

Prije nego što je kupio Leeds govorkalo se kako namjerava preuzeti Sheffield Wednesday.

Pročitajte više