Bivši vratar Hajduka obranio dva penala u sudačkoj nadoknadi

Foto: Profimedia

KARLO LETICA (27), bivši vratar Hajduka koji je najviše ostao upamćen po golu koji je zabio 2018. godine za pobjedu Bijelih protiv Istre u sudačkoj nadoknadi pa nakon toga završio na naslovnici španjolske Marce koja ga je povezivala s Real Madridom, danas brani za švicarski Lausanne i to jako dobro. Nedavno je proglašen za igrača mjeseca švicarske lige, a na jučerašnjoj utakmici protiv Lugana je u sudačkoj nadoknadi ponovno oduševio.

Naime, iako je njegova momčad poražena 2:0, Letica je bio glavna priča nakon utakmice budući da je u sudačkoj nadoknadi čak dva puta obranio kazneni udarac. Renato Steffen postavio je loptu na bijelu točku u šestoj minuti sučevog dodatka i pokušao izvesti "panenku", ali Letica je ostao nepomičan i lagano uhvatio loptu. Sudac je naredio ponavljanje penala jer je jedan igrač Lausannea prerano ušao u kazneni prostor. Steffen je dobio drugu priliku i ovaj put ciljao je u donji lijevi kut Letice, ali on je ponovno pročitao njegov potez i sačuvao mrežu.

Letica napokon pronašao stabilnu sredinu

Bivši vratar Hajduka se Lausanneu pridružio prošlog ljeta i s tim klubom je potpisao ugovor do ljeta 2025. godine. Njegova momčad nije u bajnoj situaciji jer su trenutno osma momčad lige te će nakon završetka ovog kola igrati u "Ligi za ostanak" gdje će u konkurenciji šest klubova jedan ispasti, a jedan ići u doigravanje za ostanak.

Letica je njihova najsvjetlija točka sezone i već su počele špekulacije da bi mogao na ljeto otići u jači klub. Međutim, Letica je u Švicarskoj napokon pronašao stabilnu sredinu te je ove sezone 30 puta branio, a svoju mrežu je sačuvao u osam utakmica. Podsjetimo, Hajduk ga je na ljeto 2018. prodao u Club Brugge za tri milijuna eura, a oni su ga slali na posudbe u talijanski SPAL i Sampdoriju prije nego će kao slobodan igrač otići u Cluj 2021. godine. U Rumunjskoj je nakon toga još branio za Hermannstadt te prošlo ljeto otišao u Švicarsku.

 

Pročitajte više